Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator

09-12-2014

Nu mai este pentru nimeni un secret ca practicarea unei activitati sportive de la cele mai fragede varste este o modalitate excelenta de a-i asigura micutului o dezvoltare fizica armonioasa. Unul dintre sporturile ce pot fi urmate chiar din primele luni de viata este inotul. Sa invete sa inoate este esential pentru copil. Contactul cu apa constituie o modalitate foarte buna de a-i spori increderea in sine a micutului. Inotul actioneaza asupra musculaturii coloanei vertebrale in ansamblu, putand ajuta la corectarea eventualelor defecte musculo-scheletice de tipul scoliozei.

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator


Nu mai este pentru nimeni un secret ca practicarea unei activitati sportive de la cele mai fragede varste este o modalitate excelenta de a-i asigura micutului o dezvoltare fizica armonioasa. Unul dintre sporturile ce pot fi urmate chiar din primele luni de viata este inotul. Sa invete sa inoate este esential pentru copil.

Contactul cu apa constituie o modalitate foarte buna de a-i spori increderea in sine a micutului. Inotul actioneaza asupra musculaturii coloanei vertebrale in ansamblu, putand ajuta la corectarea eventualelor defecte musculo-scheletice de tipul scoliozei.

De asemenea, creste capacitatea cardio-vasculara si pulmonara a copilului aflat in plin proces de dezvoltare. Practic, acest sport nu are efecte negative, deoarece miscarile facute in apa se fac cu mai putin efort fata de cele la sol. Daca la alte activitati sportive varsta minima a practicantului se situeaza pe la 3 ani sau chiar mai mult, in cazul inotului nu exista limita in acest sens, chiar si micutii de numai trei luni putand fi dusi la bazin. Scufundatul in apa este pentru ei o ocazie excelenta de a fi independenti, de a da din maini si din picioare in voie, intr-un cuvant echivaleaza cu o distractie.

In plus, la varste mici este mai usor de practicat inotul subacvatic. Si asta pentru ca, pana la varsta de 18 luni functioneaza reflexul de scufundare, cu alte cuvinte cand copilul ajunge cu capul sub apa epiglota se deschide si poate bloca caile respiratorii, facand imposibila patrunderea apei.

Reguli generale pentru practicarea in siguranta

Inainte de a va inscrie copilul la cursuri de inot este esential sa cereti sfatul medicului pediatru, pentru a va asigura ca nu prezinta nicio patologie incompatibila cu acest tip de activitate sportiva. De asemenea, e bine ca micutul sa prezinte toate vaccinurile obligatorii specifice varstei. Nu duceti copilul la bazin daca vi se pare ca are o stare generala proasta, nu respira cum trebuie, este racit, caci s-ar putea sa i se agraveze simptomele. Este important sa nu il tineti mai mult de 30 de minute in apa, ca sa nu ii fie frig, iar in momentul in care il scoateti afara, infasurati-l intr-un halat de bumbac gros.

Scutecul impermeabil, echipamentul ideal

Pana la varsta de doi ani, copilul nu isi poate controla bine sfincterele, fiind intr-o mai mica sau mai mare masura dependent de scutecele de unica folosinta. Special pentru sedintele de inot ale micutului au fost conceputi chiloteii impermeabili care nu absorb apa din exterior, ci doar retin nevoile copilului in interior. Fiind in forma de chilotel, un astfel de slip este usor de imbracat si dezbracat, nu exista riscul de a se desface in apa, mulandu-se perfect pe corp.

Poate fi cumparat din magazinele de specialitate sau din farmacii, la preturi destul de accesibile. De retinut ca fara un astfel de echipament, accesul micutului la piscina este restrictionat.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau