Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Spermicidele - anticonceptionale locale

17-12-2014

Spermicidele sunt anticonceptionale chimice locale. Spermicidele contin substante chimice ce inactiveaza si distrug spermatozoizii. Spermatozoizii nu mai pot ajunge in trompele uterine sa fecundeze ovului. Ele se prezinta sub forma de: crema , gel, ovule.

Spermicidele - anticonceptionale locale


Spermicidele sunt anticonceptionale chimice locale.

Spermicidele contin substante chimice ce inactiveaza si distrug spermatozoizii. Spermatozoizii nu mai pot ajunge in trompele uterine sa fecundeze ovului. Ele se prezinta sub forma de: crema , gel, ovule. Spermicidele nu sunt foarte sigure ca metoda contraceptiva unica. Este indicat a se asocia totdeauna cu o alta metoda contraceptiva (ex. prezervativ). Nu s-a demonstrat ca un anumit tip de crema, gel sau ovule ar fi mai eficient decat celelalte. Eficacitatea utilizarii acestor preparate creste direct proportional cu varsta femeii, deoarece ea capata experienta in utilizarea acestora si deoarece fertilitatea femeii scade.

Indicatii: cand exista contraindicatii temporare sau permanente pentru contraceptivele orale sau sterilet dupa nastere, in timpul alaptarii, in premenopauza cand s-a uitat administrarea unei pilule

Avantaje: pot fi folosite oricand nu necesita pregatire prealabila se elibereaza fara prescriptie medicala reversibilitatea metodei este imediata Mod de utilizare:

Ovulele se introduc profound in vagin cu maxim 10 minute inaintea contactului sexual. Ovulul se dizolva in 5 minute si va protejeaza timp de 4 ore.

Spermicidele au actiune de scurta durata (aproximativ o ora). Daca au loc mai multe contacte sexuale , se introduce un nou ovul inaintea fiecaruia. Nu se fac spalaturi sau dusuri vaginale cel putin 4 ore de la ultimul contact sexual. Efecte adverse: Efectele secundare sunt rare si minore.

Spermicidele pot determina ambilor parteneri senzatie de mancarime sau arsura. Foarte rar pot determina reactii alergice. Spermicidele nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau