Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Steriletul hormonal

17-12-2014

Dispozitivul intrauterin hormonal este constituit dintr-un suport moale de plastic in forma de T si este prevazut cu un mic rezervor care elibereaza local, in cavitatea uterina, mici doze de progesteron. Deoarece actioneaza local, concentratia hormonului in sange este redusa. Acest sistem nu influenteaza organismul si este bine tolerat de majoritatea femeilor.

Steriletul hormonal


Dispozitivul intrauterin hormonal este constituit dintr-un suport moale de plastic in forma de T si este prevazut cu un mic rezervor care elibereaza local, in cavitatea uterina, mici doze de progesteron. Deoarece actioneaza local, concentratia hormonului in sange este redusa.

Acest sistem nu influenteaza organismul si este bine tolerat de majoritatea femeilor. Indicatii femei ce isi doresc o contraceptie de durata, cu doze mici de hormon; poate fi utilizat si in timpul alaptarii (deoarece hormonul este eliberat in cantitate redusa); femei peste 35 ani, care au sangerari abundente din cauza steriletului clasic.

Contraindicatii afectiuni hepatice, cardiovasculare; dereglari hormonale (poate interfera sau agrava aceste tulburari); malformatii ale organelor genitale; inflamatii sau infectii locale, leziuni.

Efecte secundare pot aparea aceleasi efecte secundare ca si in cazul pilulelor anticonceptionale: dureri de cap, dureri pelvine, senzatie de tensiune a sanilor, greata, tromboza. in primele 6 luni pot aparea metroragii (sangerari intre menstruatii) sau menoragii (menstruatii prelungite). Daca sangerarile sunt abundente si persista mai mult timp, trebuie sa consultati medicul pentru a verifica pozitia steriletului.

Dezavantaje femeia poate dezvolta mai usor anexita, care se manifesta mai intens decat la femeile fara sterilet. Steriletul hormonal se insera in ultima zi a menstruatiei, pentru ca atunci aparatul genital este mai permisibil (colul este putin deschis si posibilitatea existentei unei sarcini este minima).

Insertia steriletului se face de catre medicul ginecolog. Procedura dureaza cateva minute si se face cu anestezie locala. Protectia incepe din momentul insertiei steriletului si dureaza 5 ani. Dupa aceasta perioada dispozitivul trebuie scos si trebuie sa se faca o pauza de o luna pana la urmatoarea insertie.
Comentarii

Georgianq I.
Buna ziua! Asi dori sa stiu.cat costa un sterilet Donaser? Multumesc !

Va recomand sa intrebati direct in farmcacii sau trimite e-mail la office@farmaciiledona.ro

Gianina T.
Doamna doctor ginecolog mi-a recomandatsteriletul donasert as vrea sa stiu cat costa sa il pot cumpara

va recomand sa intrebati direct in farmacie sau sa scrieti la office@farmaciiledona.ro

Costinela P.
Bună ziua In urma unui control ginecologic mi sa recomandat punerea unui sterilet mirena...problema este ca in Alexandria nu găsesc acest produs la nici o farmacie Pot face comanda la dvs? Am si reteta.

Va recomand sa adresati aceasta intrebare prin e-mail la office@farmaciiledona.ro In principiu, daca farmaciile va pot face comanda prin reteaua de furnizori, ar fi binevenit.

Ionela D.
Găsesc sterilet grrosete la dve

Va recomand sa va uitati pe site la produsele din farmacii, sau sa intrebati direct in farmacie, sau sa solicitati aceasta informatie la office@farmaciiledona.ro

Mirela N.
Buna ziua.Gasesc la dvs sterilet Mirena?Si faceti si livrari?

Va recomand sa adresati aceasta intrebare la adresa office@farmaciiledona.ro. Sau sa intrebati in farmacii. Livrarile se fac in Farmaciile Dona.

Maria A.
Buna ziua! Sterilet gold t pot gasii in farmaciile dona?

Va recomand fie sa cautati produsul pe site fie sa intrebati direct in farmacii.

Alina B.
Buna ziua,am cautat in farmacie la dumneavoastra sterilet Jaydess si nu gasesc .Va multumesc

Il puteti comanda, sau evalua cu ginecologul alte elternative de sterilet.

Lasa-ne comentariul tau