Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Intermittent fasting – un alt tip de dietă cu efecte pozitive pe termen lung asupra metabolismului și sănătății organismului

Dorința celor mai mulți dintre noi este să identificăm o metodă prin care să avem greutatea normală, dorită, dar să și fim sănătoși, pe termen lung. Însă puține sunt acele diete care într-adevăr să fi fost studiate nu doar din perspectiva numărului de kilograme pe care le poți pierde, ci a beneficiilor și riscurilor pentru sănătate pe termen scurt și mediu.

Ți-ai luat porția de acizi grași Omega 3 azi?

Grăsimile, lipidele sunt absolut necesare pentru organism fiind o sursă rapidă de energie. Însă acestea trebuie să reprezinte maxim 30% din aportul caloric zilnic al unei persoane sănătoase. Printre lipide se regăsesc acizii grași polinesaturați/ esențiali, Omega-3 despre care tot auzim și citim că ne sunt sunt recomandați în fiecare zi. Să vedem de ce.

Motivul pentru care corpul poate respinge un cercel

Piercingul corporal, foarte la modă azi, nu este însă lipsit de riscuri. Uneori, un astfel de cercel poate fi respins de corp, ceea ce cauzează o senzație continuă de disconfort, durere și alte efecte negative, precum infecțiile locale și cicatricile. De aceea este important să se ia cât mai repede măsuri pentru a combate eficient urmările nedorite.

Stilul de viață nesănătos, factor declanșator în infarctul miocardic

60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare, iar mortalitatea în urma acestora este principala cauză pentru care speranţa de viaţă în România este cu circa zece ani mai redusă decât în Uniunea Europeană, potrivit celor mai recente date ale Asociației Române de Cardiologie.

Cum alegem carbohidraţii sănătoși, care nu ne îngrașă?

De câteva decenii carbohidraţii domină topurile cu alimentele cele mai blamate pentru o serie întreagă de probleme cu care se confruntă omul modern, dintre acestea remarcându-se în special îngrăşarea. Dar oare chiar aşa stau lucrurile? Pentru a afla răspunsul la această întrebare trebuie înţelese, în primul rând, tipurile de carbohidraţi şi rolul acestora în organism.

10 metode pentru prevenirea îngrășării în sezonul rece

În timpul verii, mare parte dintre persoanele care manifestă o predispoziție către îngrășare reușesc să scape, cu destul de multă ușurință, de kilogramele în plus deoarece vremea bună îmbie la mișcare, iar temperaturilor ridicate reduc nevoia de calorii și taie, în general, apetitul exagerat. Însă, odată cu apropierea sezonului rece necesitățile organismului se modifică, scade nivelul de activitate fizică, iar teama de îngrășare revine.

< 123456789