Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Dismenoreea poate disparea cu ajutorul exercitiilor fizice

Dismenoreea, sau menstruatia dureroasa, isi face simtita prezenta in zona lombo-abdominala, iar neplacerile pot aparea inaintea menstruatiei. Durerile pot ceda odata cu instalarea menstruatiei, sau devin si mai persistente pe intreaga durata a sa.

Substitutia hormonala suprima efectele deranjante ale menopauzei

Menopauza este o stare fiziologica normala care are, ca prima consecinta, incetarea ciclului menstrual. Varsta sa medie de instalare este de 51 de ani, dar fiecare persoana este unica asa ca, in 90% din cazuri, menopauza survine intre 45 si 55 de ani.

Insomnia se poate croniciza

Insomnia este o problema din ce in ce mai frecventa in vremurile agitate si stresante pe care le traim. Un adult are nevoie de sase-opt ore de somn (in functie de persoana), ca sa se refaca pentru a doua zi, iar daca nu indeplineste aceasta „norma” este total bulversata a doua zi, nu isi poate indeplini in conditii optime activitatea cotidiana, acuzand lipsa de vlaga, irascibililtate si incapacitate de concentrare.

Incontinenta urinara – cauze si solutii

Poate viza orice varsta, dar se declanseaza cu precadere la varstnici. Desi nu afecteaza sanatatea, incontinenta urinara este o problema extrem de suparatoare datorita disconfortului si senzatiei de jena pe care le creeaza.

Scapati de valul negru al depresiei cerand ajutor specializat

Viata stresanta, plina de obligatii si din ce in ce mai trepidanta ii determina pe multi dintre cei impovarati de probleme sa clacheze si sa se cufunde in depresie. Aceasta stare de apatie este o problema serioasa care, daca nu este tratata, poate duce chiar la suicid. In Romania, statisticile la acest nivel sunt ingrijoratoare. Practic, 6 romani cu varste intre 15 si 19 ani la suta de mii de locuitori aleg sa se sinucida. In comparatie, media europeana este de 4,6. Deprimarea este o reactie ce poate aparea la oricine, asa cum se intampla cu teama, furia sau exaltarea. Totusi, unele persoane au o tendinta catre depresii, ca forma de solutionare a problemelor pentru ca personalitatea lor este construita in asa fel incat nu reuseste sa dea vina pe altcineva, nu este suficient de agresiva si nu comunica suficient de bine, incat sa isi mentina atitudinea pozitiva in fata dificultatilor. De asemenea, cad usor in depresii si cei care sunt atacati de probleme din toate partile, atat pe plan personal, cat si financiar ori profesional, si clacheaza.

Sedentarismul, unul dintre factorii declansatori ai sciaticii

Sciatica este o boala foarte neplacuta, ce are cauze diverse. Din acest motiv este obligatoriu sa va prezentati la medic inca de la primele semne, pentru a nu se ajunge la boli serioase si chiar la paralizia membrelor inferioare.