Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS)

Bolile cu transmitere sexuala sunt afectiuni care se transmit prin intermediul contactului sexual cu o persoana care prezinta o astfel de infectie.Bolile cu transmitere sexuala sunt reprezentate de infectiile cu Chlamydia trachomatis, gonoreea, herpesul genital, sifilis, hepatita B, hepatita C, infectia cu HPV, infectia cu Trichomonas, HIV/SIDA. Multe din aceste infectii sunt dobandite dupa un singur contact sexual. Incidenta acestor boli este crescuta la tinerii cu varsta intre 15-25 ani. La femei BTS determina adesea o afectiune mai serioasa, numita boala inflamatorie pelvina.

Cum reducem nivelul colesterolului?

Colesterolul este o substanta grasa, sintetizata in ficat si care se gaseste in sange, creier, fibra, bila, si ca depozite in peretii vaselor sangvine. Se gaseste in alimentele de origine animala si contribuie la aparitia bolilor cardiace la persoane care consuma cantitati mari de astfel de alimente pe o perioada lunga de timp.

Contraceptia de urgenta

Contraceptia de urgenta cuprinde mijloace contraceptive care pot fi utilizate in decurs de ore sau zile dupa un contact sexual in scopul prevenirii unei sarcini nedorite. Aceasta nu trebuie utilizata ca o metoda de rutina.

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine, spun specialistii, reprezinta harti precise ale profilului nostru biologic, fiind elementele de baza ale sistemului imunitar. Grupa sangvina indica toate caracteristicile sangelui unei persoane, in functie de prezenta sau absenta aglutinogenului la nivelul eritrocitelor.

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Numarul 53 al revistei DONA Info include promotiile aferente lunilor noiembrie si decembrie 2014, oferte pe care le gasiti in Farmaciile DONA.

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Tot de ani buni, doctorii si mass-media cu obiective medicale atrag atentia la modul cel mai serios asupra riscurilor pe care le implica perfida hipercolesterolemie, popularizand totodata metodele prin care situatia poate fi corectata. In ciuda acestui fapt, se estimeaza ca, la nivel mondial, in mod constant, 70% dintre maturi au un nivel crescut al colesterolului si, desi in jur de jumatate dintre ei cunosc pericolele pe care le implica persistenta fenomenului, numai 10% iau masuri terapeutice.