Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

7 ore de somn, ideale pentru inimă, imunitate și fertilitate

Ca și hrana și apa, somnul are un rol esențial pentru funcționarea organismului. O durată medie de șapte ore de odihnă în fiecare noapte este asociată cu o mai bună sănătate a inimii, potrivit unui studiu prezentat recent la o conferință internațională dedicată somnului desfășurată în Statele Unite

Expunerea la temperaturi ridicate poate avea urmări grave

În zilele de vară, expunerea la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, dar şi la un nivel ridicat de umiditate, de peste 70%, poate avea implicaţii deosebit de importante pentru corpul uman, uneori chiar foarte grave. Cele mai afectate sunt persoanele al căror organism este fragilizat de diverse boli sau de unele carenţe de vitamine şi minerale - cardiacii, hipertensivii, diabeticii, supraponderalii şi obezii, cele diagnosticate cu cancere şi boli de plămâni, vârstnicii, copiii şi gravidele.

Consumul excesiv şi regulat de alcool creşte riscul de deces şi cancer

După fumat și hipertensiunea arterială, alcoolul este al treilea factor de risc pentru apariţia unor boli și a decesului prematur la nivelul populației generale din Uniunea Europeană (UE), conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

10 trucuri pentru combaterea răririi părului

O persoană obişnuită are între 100.000 şi 150.000 de fire de păr pe cap, însă această cifră diferă în funcţie de numeroşi factori, de la vârstă şi culoarea podoabei capilare până la prezenţa unor afecţiuni, stilul de viaţă sau moştenirea genetică.

Teama de zbor trece prin zbor

Pentru majoritatea persoanelor care se află în aer, la bordul celor circa 10.000 de aeronave care brăzdează în orice moment cerul, zborul a devenit o necesitate, cea mai rapidă modalitate de deplasare către toate colţurile lumii, astăzi mai firească şi mai accesibilă ca oricând. Însă, în ciuda faptului că este considerat unul dintre cele mai sigure mijloace de transport în comun, numeroşi indivizi sunt terorizaţi numai la gândul îmbarcării într-o aeronavă şi al perspectivei de a călători pe calea aerului, la mii de metri distanţă de pământ.

Sportul scade riscul de demenţă şi obezitate şi fortifică inima

Exerciţiile fizice fac minuni atunci când vine vorba despre prevenirea obezităţii, reducerea riscului de demenţă şi întârzierea procesului de îmbătrânire a vaselor de sânge.