Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Stilul de viață nesănătos, factor declanșator în infarctul miocardic

60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare, iar mortalitatea în urma acestora este principala cauză pentru care speranţa de viaţă în România este cu circa zece ani mai redusă decât în Uniunea Europeană, potrivit celor mai recente date ale Asociației Române de Cardiologie.

Cum alegem carbohidraţii sănătoși, care nu ne îngrașă?

De câteva decenii carbohidraţii domină topurile cu alimentele cele mai blamate pentru o serie întreagă de probleme cu care se confruntă omul modern, dintre acestea remarcându-se în special îngrăşarea. Dar oare chiar aşa stau lucrurile? Pentru a afla răspunsul la această întrebare trebuie înţelese, în primul rând, tipurile de carbohidraţi şi rolul acestora în organism.

10 metode pentru prevenirea îngrășării în sezonul rece

În timpul verii, mare parte dintre persoanele care manifestă o predispoziție către îngrășare reușesc să scape, cu destul de multă ușurință, de kilogramele în plus deoarece vremea bună îmbie la mișcare, iar temperaturilor ridicate reduc nevoia de calorii și taie, în general, apetitul exagerat. Însă, odată cu apropierea sezonului rece necesitățile organismului se modifică, scade nivelul de activitate fizică, iar teama de îngrășare revine.

7 ore de somn, ideale pentru inimă, imunitate și fertilitate

Ca și hrana și apa, somnul are un rol esențial pentru funcționarea organismului. O durată medie de șapte ore de odihnă în fiecare noapte este asociată cu o mai bună sănătate a inimii, potrivit unui studiu prezentat recent la o conferință internațională dedicată somnului desfășurată în Statele Unite

Expunerea la temperaturi ridicate poate avea urmări grave

În zilele de vară, expunerea la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, dar şi la un nivel ridicat de umiditate, de peste 70%, poate avea implicaţii deosebit de importante pentru corpul uman, uneori chiar foarte grave. Cele mai afectate sunt persoanele al căror organism este fragilizat de diverse boli sau de unele carenţe de vitamine şi minerale - cardiacii, hipertensivii, diabeticii, supraponderalii şi obezii, cele diagnosticate cu cancere şi boli de plămâni, vârstnicii, copiii şi gravidele.

Consumul excesiv şi regulat de alcool creşte riscul de deces şi cancer

După fumat și hipertensiunea arterială, alcoolul este al treilea factor de risc pentru apariţia unor boli și a decesului prematur la nivelul populației generale din Uniunea Europeană (UE), conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).