Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Dietetele restrictive, ineficiente pe termen lung

Specialistii in nutritie sustin ca infometarea este cel mai prost regim. Si pe buna dreptate, deoarece privarea de hrana nu va face decat ca la terminarea acestei diete drastice organismul fie slabit, predispus la imbolnaviri si sa inceapa sa acumuleze depozite pentru a contracara aparitia altor eventuale perioade de lipsuri.

Pozitia incorecta a corpului, cea mai frecventa cauza a durerilor de spate

Munca ce implica multe ore petrecute la birou, o activitate desfasurata timp indelungat in picioare sau purtarea gentilor pe un singur umar ori transportul unor greutati prea mari pot contribui la adoptarea unei pozitii nefiresti a corpului care conduce, in timp, la aparitia durerilor de spate, o problema ce afecteaza un procent foarte mare din populatia lumii.

Cum se poate evita ingrasarea dupa dieta

Foarte des intalnit in special la persoanele care slabesc mult intr-o perioada scurta de timp, fenomenul acumularii kilogramelor pierdute in urma unei diete este nu numai extrem de neplacut ci si periculos pentru sanatate. Numita generic efect ''yo-yo'', tendinta de a pune la loc, intr-un timp foarte scurt, kilogramele eliminate dupa un regim de slabit poate fi determinata de schimbarile aparute in cadrul microbiomului intestinal, cele cateva trilioane de microorganisme care traiesc in tractul digestiv si ajuta la procesarea alimentelor ingerate.

Obiceiurile alimentare nesanatoase, responsabile pentru un deces din cinci

Alimentatia necorespunzatoare, in special cea saraca in fructe si legume, cereale integrale, nuci, peste si cea prea sarata sau intens procesata este asociata cu peste 10 milioane de decese (18,8%) in intreaga lume. Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Masurarea si Evaluarea Sanatatii (IHME) de la Universitatea Washington din Seattle, Statele Unite, aproape un deces din cinci la nivel mondial este asociat cu alimentatia necorespunzatoare.

Imbunatatirea sanatatii osoase inainte si dupa menopauza

Timpul nu este prietenul nimanui atunci cand vine vorba despre densitatea osoasa. Odata cu trecerea anilor, fenomenul natural de imbatranire, dar si stilul de viata, bagajul genetic sau existenta anumitor probleme de sanatate isi pun amprenta din ce in ce mai pregnant asupra structurii interne a scheletului, mai ales in cazul femeilor.

Calcularea indicelui de masa corporala ajuta la identificarea obezitatii

In urma cu numai doua decenii, in 1997, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut obezitatea ca fiind o afectiune cronica evolutiva si nu o simpla stare a corpului cum era cunoscuta pana atunci.