Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Insolatia poate pune viata in pericol

Insolatia reprezinta o stare ce apare dupa o expunere prelungita la soare si un consum scazut de lichide, atunci cand sistemele de termoreglare ale organismului isi pierd capacitatea de a reveni la temperatura normala. Pentru a intelege acest fenomen, deseori invocat dar tratat de cele mai multe ori cu superficialitate, trebuie amintit ca dupa ce s-a aflat mult timp la caldura corpul elimina temperatura excesiva prin transpiratie.

Excesul de toxine din corp, cauza principala a retentiei de apa

Cauza principala a hidropiziei, acumularea anormala de apa in organism, o reprezinta un exces de toxine, astfel incat se depaseste capacitatea ficatului si rinichilor de a le procesa si de a le elimina. Hidropizia mai poate fi declansata de obstructia si insuficienta venoasa. Retentia de lichide la nivelul picioarelor s-a observat ca apare, in general, la persoanele care sufera de varice.

Curele de detoxificare, o necesitate indusa de stilul de viata modern

Detoxificarea reprezinta, practic, o curatare de toxine acumulate in organism pe parcursul anilor in care se abuzeaza de alimentele enumerate mai sus si carora corpul trebuie sa le faca fata, misiune din ce in ce mai grea odata cu trecerea anilor si cu incetinirea metabolismului. Acesta este motivul pentru care pe la mijlocul vietii multi se plang de probleme de sanatate care, in mod normal, ar aparea dupa 55 de ani dar si de obezitate.

Mancatul fara senzatia de foame poate cauza indigestie

Dispepsia, sau indigestia, este o problema ce apare atunci cand sucurile digestive nu sunt secretate in mod corespunzator pentru a asigura o digestie optima.Cauzele indigestiei sunt variate: consumul unei cantitati prea mare de hrana, faptul de a manca prea repede, fara a mesteca suficient, combinatii de alimente incompatibile, consumul alimentelor grele sau alterate.

Dismenoreea poate disparea cu ajutorul exercitiilor fizice

Dismenoreea, sau menstruatia dureroasa, isi face simtita prezenta in zona lombo-abdominala, iar neplacerile pot aparea inaintea menstruatiei. Durerile pot ceda odata cu instalarea menstruatiei, sau devin si mai persistente pe intreaga durata a sa.

Substitutia hormonala suprima efectele deranjante ale menopauzei

Menopauza este o stare fiziologica normala care are, ca prima consecinta, incetarea ciclului menstrual. Varsta sa medie de instalare este de 51 de ani, dar fiecare persoana este unica asa ca, in 90% din cazuri, menopauza survine intre 45 si 55 de ani.