Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Cum iti responsabilizezi copilul?

Vine o vreme cand puiul trebuie lasat sa se descurce singur. La allte specii din lumea animala, acest instinct este foarte bine dezvoltat.

Parintele, echilibrul familiei

Parintiii traiesc momente de bucurie si entuziasm odata cu nasterea unui copil, sunt incantati de aparitia micutului. Totusi, este posibil ca in scurt timp sa isi faca loc in viata cuplului stresul si epuizarea.

Metode simple si eficiente pentru prevenirea insomniei

Viata la oras, din ce in ce mai trepidanta si mai stresanta, face ca majoritatea celor care traiesc si lucreaza in mediul urban sa se confrunte cu episoade pasagere sau acute de insomnie. In ultima vreme, insa, se vorbeste din ce in ce mai mult despre o derivata a acestei probleme: teama de insomnie.

Ce se ascunde in spatele durerilor din timpul contactului sexual

Durerea la contactul sexual, numita dispareunie, este o problema cu care se confrunta numeroase femei, dar lucru mai putin cunoscut, poate aparea si in cazul barbatilor. Aceasta poate afecta considerabil viata de cuplu si poate provoca adevarate traume emotionale cu atat mai greu de vindecat cu cat se intervine mai tarziu. Conform statisticilor, intre 10% si 20% dintre femei sufera de aceasta tulburare, insa, procentul este in continua crestere. La barbati, procentul este considerabil mai mic.

Alcoolismul poate fi combatut prin dieta

Adultii din Romania consuma, in medie, peste 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana este in jur de 15 litri, potrivit unor statistici ale Asociatiei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor (ALIAT). De asemenea, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) peste 2 milioane de romani beau alcool in mod regulat, iar 70% din cazurile de violenta in familie si aproape jumatate din cazurile de crima sunt cauzate de bautura. Persoanele care consuma alcool in cantitati mari, cu regularitate, se confrunta cu simptome precum greata, insomnie, perturbarea digestiei, afectiuni ale stomacului (gastrita, hiperaciditate, hemoragii digestive), ale ficatului (ciroza, icter), dar si cu insomnii, amorteli, furnicaturi, depresii, lipsa poftei de mancare, dementa, varice esofagiene, scaderea imunitatii, pancreatita, tumori, accident vascular, infertilitate si anxietate.

Tehnici de relaxare in doar cinci minute

Relaxarea nu aduce beneficii numai pentru minte, ci si pentru corp. Ea alunga stresul, tensiunea nervoasa, incordarea musculara, tine la distanta gandurile negative si este deosebit de utila pentru stoparea declinului sistemului imunitar din cauza oboselii. De asemenea, combate migrenele si sindromul colonului iritabil, cauzate de eliberarea in corp, din cauza anxietatii, a unor compusi chimici nocivi.