Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Ce se ascunde in spatele durerilor din timpul contactului sexual

Durerea la contactul sexual, numita dispareunie, este o problema cu care se confrunta numeroase femei, dar lucru mai putin cunoscut, poate aparea si in cazul barbatilor. Aceasta poate afecta considerabil viata de cuplu si poate provoca adevarate traume emotionale cu atat mai greu de vindecat cu cat se intervine mai tarziu. Conform statisticilor, intre 10% si 20% dintre femei sufera de aceasta tulburare, insa, procentul este in continua crestere. La barbati, procentul este considerabil mai mic.

Alcoolismul poate fi combatut prin dieta

Adultii din Romania consuma, in medie, peste 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana este in jur de 15 litri, potrivit unor statistici ale Asociatiei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor (ALIAT). De asemenea, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) peste 2 milioane de romani beau alcool in mod regulat, iar 70% din cazurile de violenta in familie si aproape jumatate din cazurile de crima sunt cauzate de bautura. Persoanele care consuma alcool in cantitati mari, cu regularitate, se confrunta cu simptome precum greata, insomnie, perturbarea digestiei, afectiuni ale stomacului (gastrita, hiperaciditate, hemoragii digestive), ale ficatului (ciroza, icter), dar si cu insomnii, amorteli, furnicaturi, depresii, lipsa poftei de mancare, dementa, varice esofagiene, scaderea imunitatii, pancreatita, tumori, accident vascular, infertilitate si anxietate.

Tehnici de relaxare in doar cinci minute

Relaxarea nu aduce beneficii numai pentru minte, ci si pentru corp. Ea alunga stresul, tensiunea nervoasa, incordarea musculara, tine la distanta gandurile negative si este deosebit de utila pentru stoparea declinului sistemului imunitar din cauza oboselii. De asemenea, combate migrenele si sindromul colonului iritabil, cauzate de eliberarea in corp, din cauza anxietatii, a unor compusi chimici nocivi.

Rolul oligoelementelor in organism

Oligoelementele sunt elemente anorganice (numite minerale in vorbirea curenta) prezente in mod natural in corp in cantitati foarte mici. Ele sunt numite microelemente ce contribuie la diverse reactii si schimburi biologice regland procesele vitale din organism.

Problemele de erectie se manifesta si dincolo de dormitor

Disfunctiile erectile reprezinta o problema deosebit de importanta, ce poate pune capat relatiilor de cuplu si poate duce la depresii cu consecinte grave. Persoanele afectate sunt invadate de obicei de un sentiment de vina si de frustrare, ce se rasfrange automat asupra partenerei de viata si a celorlalti membrii ai familiei. De altfel, specialistii trag un semnal de alarma si spun ca impotenta este cauza a 20% dintre relatii de cuplu.

Portiile mici si dese, arma secreta contra balonarii

Balonarea, asa cum este cunoscut in vorbirea populara meteorismul, este cauzata de incapacitatea organismului de a digera hrana corespunzator. Astfel, in momentul digestiei se formeaza gaze, ce sunt eliminate prin flatulenta si eructatii. Insa, atunci cand acestea nu se elimina in mod corespunzator, preseaza pe alte organe situate la nivel abdominal, generand astfel o senzatie neplacuta de durere.