Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Atac de panica... fara panica

Atacul de panica este o manifestare a anxietatii, care insa, se produce doar o perioada scurta si foarte intens. Nu de puține ori se intampla ca semnele unui atac de panica sa fie confundate cu cele ale infarctului miocardic.

Fata nevazuta a bucuriilor de sezon: entorsele si luxatiile

Partii, derdelus, patinoar sau gheata de pe strazi alcatuiesc arealul in care se produc cele mai multe accidentari ale copiilor si adultilor, soldate cu entorse ori luxatii.

Oboseala ochilor poate fi evitata

Expunerea prelungita la lumina artificiala, orele petrecute in fata computerului si privitul indelungat la televizor dauneaza ochilor, ducand la aparitia oboselii vizuale. Iata cateva sfaturi pentru prevenirea sindromului de "ochi uscat".

Dragostea ajuta la pastrarea sanatatii

O activitate sexuala armonioasa nu reprezinta doar ingredientul principal al unei vieti de cuplu reusite, dar, in ceea ce-i priveste pe barbati, le confera siguranta si le adauga ani buni de viata, pentru ca le asigura confortul mental optim si-i fereste de numeroase probleme de sanatate. Cercetatorii au studiat mecanismele care determina stari precum serenitatea, plenitudinea ori bucuria legate de o viata sexuala implinita si au ajuns la concluzia ca dragostea este excelenta pentru pastrarea sanatatii generale.

Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS)

Bolile cu transmitere sexuala sunt afectiuni care se transmit prin intermediul contactului sexual cu o persoana care prezinta o astfel de infectie.Bolile cu transmitere sexuala sunt reprezentate de infectiile cu Chlamydia trachomatis, gonoreea, herpesul genital, sifilis, hepatita B, hepatita C, infectia cu HPV, infectia cu Trichomonas, HIV/SIDA. Multe din aceste infectii sunt dobandite dupa un singur contact sexual. Incidenta acestor boli este crescuta la tinerii cu varsta intre 15-25 ani. La femei BTS determina adesea o afectiune mai serioasa, numita boala inflamatorie pelvina.

Cum reducem nivelul colesterolului?

Colesterolul este o substanta grasa, sintetizata in ficat si care se gaseste in sange, creier, fibra, bila, si ca depozite in peretii vaselor sangvine. Se gaseste in alimentele de origine animala si contribuie la aparitia bolilor cardiace la persoane care consuma cantitati mari de astfel de alimente pe o perioada lunga de timp.