Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Tot de ani buni, doctorii si mass-media cu obiective medicale atrag atentia la modul cel mai serios asupra riscurilor pe care le implica perfida hipercolesterolemie, popularizand totodata metodele prin care situatia poate fi corectata. In ciuda acestui fapt, se estimeaza ca, la nivel mondial, in mod constant, 70% dintre maturi au un nivel crescut al colesterolului si, desi in jur de jumatate dintre ei cunosc pericolele pe care le implica persistenta fenomenului, numai 10% iau masuri terapeutice.

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?

3 din 4 persoane sufera de balonare, gaze, diaree sau crampe abdominale dupa ce consuma lapte si lactate. Acestea sunt manifestarile intolerantei la lactoza. Daca esti una dintre aceste persoane nu trebuie sa renunti la lapte sau lactate, caci ele fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si asigura organismului calciu, alte minerale, proteine si vitamine.

5 moduri de combatere a tartrului

5 moduri de combatere a tartrului

Probabil ati observat cum, in timp, in absenta unor curatari periodice, suprafetele de inox ale chiuvetei se matuiesc, iar apoi pe ele se ivesc acumulari calcaroase dure, albicioase, provenite din apa. In mod similar, tartrul se depune mai ales pe fetele interioare ale incisivilor mandibulari si pe cele dinspre obraz ale molarilor superiori. Mai poate aparea in locurile greu accesibile ale danturii (dinti suprapusi, inghesuiti), pe dintii opusi unui spatiu dentar, pe lucrarile dentare fixe si mobile, la implanturile si aparatele ortodontice.

Nu combinati grepfrutul cu medicatia!

Nu combinati grepfrutul cu medicatia!

Medicamentele nu fac intotdeauna casa buna cu unele dintre cele mai banale alimente. Acestea din urma pot diminua, anula sau chiar potenteaza in mod periculos actiunea produsului farmaceutic ingerat, ducand la aparitia unor efecte secundare nedorite. Una dintre frecventele astfel de interactiuni riscante, de care este bine sa tineti seama pe viitor, este cea dintre extractul natural de grepfrut si zeci de medicamente.

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"

Inca din primele momente ale existentei, ii avem alaturi pe cei ce ne-au dat viata; neconditionat, ei ne ofera afectiune, protectie si sustinere. Ce se intampla insa atunci cand, ca urmare a procesului natural de imbatranire sau din cauza unor afectiuni, parintii ajung in imposibilitatea de a se mai descurca singuri si devin dependenti de ajutorul nostru?

Sfaturi pentru a arata si a te simti perfect chiar si pe canicula

Sfaturi pentru a arata si a te simti perfect chiar si pe canicula

Cand presiunea atmosferica este mica, iar termometrul arata peste 30C la umbra, devine din ce in ce mai dificil sa-ti desfasori activitatea cotidiana in conditii optime. Talpile te ard, gleznele si gambele se umfla si sunt dureroase, bratele sunt moi si transpirate, mintea parca este invaluita in pacla, iar machiajul se scurge.Ca sa va simtiti si sa aratati bine chiar si in zilele toride, va oferim cateva sfaturi demne de luat in seama.