Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

5 moduri de combatere a tartrului

5 moduri de combatere a tartrului

Probabil ati observat cum, in timp, in absenta unor curatari periodice, suprafetele de inox ale chiuvetei se matuiesc, iar apoi pe ele se ivesc acumulari calcaroase dure, albicioase, provenite din apa. In mod similar, tartrul se depune mai ales pe fetele interioare ale incisivilor mandibulari si pe cele dinspre obraz ale molarilor superiori. Mai poate aparea in locurile greu accesibile ale danturii (dinti suprapusi, inghesuiti), pe dintii opusi unui spatiu dentar, pe lucrarile dentare fixe si mobile, la implanturile si aparatele ortodontice.

Nu combinati grepfrutul cu medicatia!

Nu combinati grepfrutul cu medicatia!

Medicamentele nu fac intotdeauna casa buna cu unele dintre cele mai banale alimente. Acestea din urma pot diminua, anula sau chiar potenteaza in mod periculos actiunea produsului farmaceutic ingerat, ducand la aparitia unor efecte secundare nedorite. Una dintre frecventele astfel de interactiuni riscante, de care este bine sa tineti seama pe viitor, este cea dintre extractul natural de grepfrut si zeci de medicamente.

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"

Inca din primele momente ale existentei, ii avem alaturi pe cei ce ne-au dat viata; neconditionat, ei ne ofera afectiune, protectie si sustinere. Ce se intampla insa atunci cand, ca urmare a procesului natural de imbatranire sau din cauza unor afectiuni, parintii ajung in imposibilitatea de a se mai descurca singuri si devin dependenti de ajutorul nostru?

Sfaturi pentru a arata si a te simti perfect chiar si pe canicula

Sfaturi pentru a arata si a te simti perfect chiar si pe canicula

Cand presiunea atmosferica este mica, iar termometrul arata peste 30C la umbra, devine din ce in ce mai dificil sa-ti desfasori activitatea cotidiana in conditii optime. Talpile te ard, gleznele si gambele se umfla si sunt dureroase, bratele sunt moi si transpirate, mintea parca este invaluita in pacla, iar machiajul se scurge.Ca sa va simtiti si sa aratati bine chiar si in zilele toride, va oferim cateva sfaturi demne de luat in seama.

Reactiile emotionale si psihice la aflarea unui diagnostic grav

Reactiile emotionale si psihice la aflarea unui diagnostic grav

Exista insa situatii in care, indiferent de modul in care am reactionat pana atunci, universul nostru se poate clatina iremediabil. Viata ne poate supune unor incercari grele, iar fara ajutorul celor din jur nu le-am putea depasi. O astfel de incercare o reprezinta si confruntarea cu un diagnostic nemilos, care, intr-o fractiune de secunda, ne poate schimba viata la propriu, rasturnandu-ne prezentul si viitorul.

Ata dentara: esentiala pentru o dantura sanatoasa

Ata dentara: esentiala pentru o dantura sanatoasa

Din pacate, marea majoritate a romanilor fie nu au auzit de ata dentara, fie o considera inutila, un capriciu, gandind - in mod eronat si ignorand foarte probabilele agresiuni gingivale - ca scobitorile isi fac la fel de bine treaba. Dintre cei putini care cunosc si recunosc utilitatea acestui accesoriu, un numar infim apeleaza la el, si asta, in special, premergator unei terapii stomatologice si o scurta perioada dupa aceasta. In mod normal, se recomanda intrebuintarea atei dentare inaintea fiecarui periaj sau macar o data pe zi, seara, inainte de culcare.