Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Contraceptia de urgenta

Contraceptia de urgenta cuprinde mijloace contraceptive care pot fi utilizate in decurs de ore sau zile dupa un contact sexual in scopul prevenirii unei sarcini nedorite. Aceasta nu trebuie utilizata ca o metoda de rutina.

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine, spun specialistii, reprezinta harti precise ale profilului nostru biologic, fiind elementele de baza ale sistemului imunitar. Grupa sangvina indica toate caracteristicile sangelui unei persoane, in functie de prezenta sau absenta aglutinogenului la nivelul eritrocitelor.

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Numarul 53 al revistei DONA Info include promotiile aferente lunilor noiembrie si decembrie 2014, oferte pe care le gasiti in Farmaciile DONA.

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Cand este colesterolul un pericol pentru sanatate?

Tot de ani buni, doctorii si mass-media cu obiective medicale atrag atentia la modul cel mai serios asupra riscurilor pe care le implica perfida hipercolesterolemie, popularizand totodata metodele prin care situatia poate fi corectata. In ciuda acestui fapt, se estimeaza ca, la nivel mondial, in mod constant, 70% dintre maturi au un nivel crescut al colesterolului si, desi in jur de jumatate dintre ei cunosc pericolele pe care le implica persistenta fenomenului, numai 10% iau masuri terapeutice.

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?

3 din 4 persoane sufera de balonare, gaze, diaree sau crampe abdominale dupa ce consuma lapte si lactate. Acestea sunt manifestarile intolerantei la lactoza. Daca esti una dintre aceste persoane nu trebuie sa renunti la lapte sau lactate, caci ele fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si asigura organismului calciu, alte minerale, proteine si vitamine.

5 moduri de combatere a tartrului

5 moduri de combatere a tartrului

Probabil ati observat cum, in timp, in absenta unor curatari periodice, suprafetele de inox ale chiuvetei se matuiesc, iar apoi pe ele se ivesc acumulari calcaroase dure, albicioase, provenite din apa. In mod similar, tartrul se depune mai ales pe fetele interioare ale incisivilor mandibulari si pe cele dinspre obraz ale molarilor superiori. Mai poate aparea in locurile greu accesibile ale danturii (dinti suprapusi, inghesuiti), pe dintii opusi unui spatiu dentar, pe lucrarile dentare fixe si mobile, la implanturile si aparatele ortodontice.