Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Dragostea ajuta la pastrarea sanatatii

O activitate sexuala armonioasa nu reprezinta doar ingredientul principal al unei vieti de cuplu reusite, dar, in ceea ce-i priveste pe barbati, le confera siguranta si le adauga ani buni de viata, pentru ca le asigura confortul mental optim si-i fereste de numeroase probleme de sanatate. Cercetatorii au studiat mecanismele care determina stari precum serenitatea, plenitudinea ori bucuria legate de o viata sexuala implinita si au ajuns la concluzia ca dragostea este excelenta pentru pastrarea sanatatii generale.

Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS)

Bolile cu transmitere sexuala sunt afectiuni care se transmit prin intermediul contactului sexual cu o persoana care prezinta o astfel de infectie.Bolile cu transmitere sexuala sunt reprezentate de infectiile cu Chlamydia trachomatis, gonoreea, herpesul genital, sifilis, hepatita B, hepatita C, infectia cu HPV, infectia cu Trichomonas, HIV/SIDA. Multe din aceste infectii sunt dobandite dupa un singur contact sexual. Incidenta acestor boli este crescuta la tinerii cu varsta intre 15-25 ani. La femei BTS determina adesea o afectiune mai serioasa, numita boala inflamatorie pelvina.

Cum reducem nivelul colesterolului?

Colesterolul este o substanta grasa, sintetizata in ficat si care se gaseste in sange, creier, fibra, bila, si ca depozite in peretii vaselor sangvine. Se gaseste in alimentele de origine animala si contribuie la aparitia bolilor cardiace la persoane care consuma cantitati mari de astfel de alimente pe o perioada lunga de timp.

Contraceptia de urgenta

Contraceptia de urgenta cuprinde mijloace contraceptive care pot fi utilizate in decurs de ore sau zile dupa un contact sexual in scopul prevenirii unei sarcini nedorite. Aceasta nu trebuie utilizata ca o metoda de rutina.

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine si imunitatea

Grupele sangvine, spun specialistii, reprezinta harti precise ale profilului nostru biologic, fiind elementele de baza ale sistemului imunitar. Grupa sangvina indica toate caracteristicile sangelui unei persoane, in functie de prezenta sau absenta aglutinogenului la nivelul eritrocitelor.

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Revista DONA Info nr. 53 a ajuns in farmacii

Numarul 53 al revistei DONA Info include promotiile aferente lunilor noiembrie si decembrie 2014, oferte pe care le gasiti in Farmaciile DONA.