Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Stil de viata

Simți că orice ai face și oricât te odihnești nu scapi de oboseală? Poate fi oboseala cronică

Există sindromul de oboseală cronică. Oricât ai dormi, orice ai face, parcă nu e de ajuns și nu poți scăpa de oboseală. Este vorba de o oboseală are persistă, severă, care nu te lasă să faci mai nimic. Poate afecta pe oricine, fie copil sau adult, însă este mai frecventă la femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Lucruri esențiale de știut despre riscurile pilulelor contraceptive

Pilulele contraceptive sunt una dintre cele mai importante măsuri de prevenție a unei sarcini nedorite, la accesibile și ușor de utilizat. Din păcate, nu oferă și protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Chiar dacă prezintă mai multe beneficii (de exemplu, pilulele combinate scad ușor riscul de cancer endometrial, cancer ovarian și de colon sau sunt folosite cu succes în tratarea anumitor tipuri de acnee), prezintă și riscuri de care trebuie să fii conștientă pe deplin. De aceea medicul îți va face analize și îți va pune o mulțime de întrebări înainte să îți recomande un anumit tip de măsură de contracepție și, mai ales, un anumit tip de pilule contraceptive orale.

Trei metode pentru combaterea stresului

Stresul este unul dintre principalii factori de risc pentru sănătatea noastră și o parte din ce în ce mai mare din viața noastră de zi cu zi. Nu degeaba, de fiecare dată când medicii ne vorbesc despre prevenția afecțiunilor cardio-vasculare și cancerului, ne spun să reducem stresul. La fel și specialiștii în infertilitatea de cuplu și obstetricienii, deoarece stresul este una dintre cauzele infertilității și a avorturilor spontane. Fără să ne dăm seama, stresul își pune amprenta asupra noastră, dar avem la îndemână mai multe metode ca să îl combatem.

Intermittent fasting – un alt tip de dietă cu efecte pozitive pe termen lung asupra metabolismului și sănătății organismului

Dorința celor mai mulți dintre noi este să identificăm o metodă prin care să avem greutatea normală, dorită, dar să și fim sănătoși, pe termen lung. Însă puține sunt acele diete care într-adevăr să fi fost studiate nu doar din perspectiva numărului de kilograme pe care le poți pierde, ci a beneficiilor și riscurilor pentru sănătate pe termen scurt și mediu.

Ți-ai luat porția de acizi grași Omega 3 azi?

Grăsimile, lipidele sunt absolut necesare pentru organism fiind o sursă rapidă de energie. Însă acestea trebuie să reprezinte maxim 30% din aportul caloric zilnic al unei persoane sănătoase. Printre lipide se regăsesc acizii grași polinesaturați/ esențiali, Omega-3 despre care tot auzim și citim că ne sunt sunt recomandați în fiecare zi. Să vedem de ce.

Motivul pentru care corpul poate respinge un cercel

Piercingul corporal, foarte la modă azi, nu este însă lipsit de riscuri. Uneori, un astfel de cercel poate fi respins de corp, ceea ce cauzează o senzație continuă de disconfort, durere și alte efecte negative, precum infecțiile locale și cicatricile. De aceea este important să se ia cât mai repede măsuri pentru a combate eficient urmările nedorite.

< 123456789