Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

STUDIU: Ce se intampla cu psihicul copiilor obezi

01-08-2016

Obezitatea infantila are un impact negativ nu doar asupra sanatatii fizice a unui copil, ci si asupra sanatatii psihice a acestuia. In ultimii 30 de ani, numarul copiilor obezi s-a dublat, iar cel al adolescentilor a crescut de patru ori mai mult, potrivit datelor Centrului de Control si Prevenire al Bolilor din SUA.

STUDIU: Ce se intampla cu psihicul copiilor obezi


Un studiu publicat in American Journal of Hypertension arata ca de-a lungul timpului nu doar indicele de masa corporala al copiilor a crescut, ci si tensiunea arteriala, noteaza Medical Daily.

Pentru a se ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au studiat o serie de analize medicale  715.000 de tineri, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani. Fiecare voluntar a repetat acelasi set de analize timp de 11 ani. Astfel, s-a constatat ca exista o stransa legatura intre indicele de masa corporala si tensiunea arteriala.

De asemenea, s-a mai observat ca si incidenta obezitatii a crescut in aceasta perioada. Daca la inceputul studiului 13,2% dintre copii aveau probleme cu greutatea, la finalul cercetarii incidenta obezitatii a crescut pana la 21%.

”Tinerii obezi sunt expusi riscului de a suferi de afectiuni cardiovasculare, precum un nivel ridicat al colesterolului sau a tensiunii arteriale. Tinerii care au probleme cu greutatea cand sunt mici risca sa fie obezi cand sunt adulti, si, totodata, in perioada adulta creste si riscul aparitiei bolilor de inima, a diabetului de tip 2, a accidentului vascular, a numeroase tipuri de cancer si osteoartritei”, spune dr. Yaron Arbel, autorul cercetarii.

Dar asta nu e tot, avertizeaza cercetatorii, care spun ca un copil obez nu va avea doar  probleme de sanatate, ci se va confrunta si cu probleme de ordin emotional. Datele studiului arata ca tinerii obezi au o stima de sine scazuta, sunt mai retrasi si se integreaza destul de greu in colectivitati.

Studiile precedente au aratat ca nici perceptia pe care o au cei din jur despre persoanele grase sau obeze nu este una foarte buna. Oamenii care au probleme cu greutatea sunt perceputi ca fiind lenesi, neglijenti, incompetenti, dezordonati, dezagreabili si deloc constiinciosi.

Sursa: Gandul.info Comentarii

Lasa-ne comentariul tau