Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

SULFATUL DE GLUCOZAMINA - sustine mobilitatea articulara si ajuta la refacerea tesuturilor articulare

05-12-2014

Chirurgia nu reduce durerea articulara mai bine decat fizioterapia si antialgicele, a fost concluzia unui nou studiu publicat in The New England Journal of Medicine. O solutie mai buna este utilizarea sulfatului de glucozamina. Conform unui nou studiu publicat in The New England Journal of Medicine, pacientii care au dureri articulare cauzate de artroza nu au beneficii mai mari alegand chirurgia in locul antialgicelor si fizioterapiei. In studiu au fost inclusi 86 pacienti care au fost operati si 86 care au primit tratament cu antialgice si fizioterapie.

SULFATUL DE GLUCOZAMINA - sustine mobilitatea articulara si ajuta la refacerea tesuturilor articulare


Chirurgia nu reduce durerea articulara mai bine decat fizioterapia si antialgicele, a fost concluzia unui nou studiu publicat in The New England Journal of Medicine. O solutie mai buna este utilizarea sulfatului de glucozamina. Conform unui nou studiu publicat in The New England Journal of Medicine, pacientii care au dureri articulare cauzate de artroza nu au beneficii mai mari alegand chirurgia in locul antialgicelor si fizioterapiei. In studiu au fost inclusi 86 pacienti care au fost operati si 86 care au primit tratament cu antialgice si fizioterapie. La sfarsitul studiului nu s-au observat beneficii mai mari la pacientii operati.

SULFATUL DE GLUCOZAMINA LUCREAZA

Utilizarea sulfatului de glucozamina, un extract din carapacea crustaceelor, s-a dovedit a avea efect documentat pe artroza la genunchi. Cateva studii care au comparat efectul suplimentelor alimentare continand sulfat de glucozamina cu cel al medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care sunt folosite uzual pentru a scadea durerea articulara, au aratat cu precizie ca sulfatul de glucozamina a fost mai eficient in scaderea durerii si imbunatatirea functiei articulare.

TRATAMENT DE PRIMA LINIE

Efectul benefic al sulfatului de glucozamina a fost acela care i-a determinat pe reumatologi sa-l recomande ca tratament de prima linie in tratarea artrozei la genunchi. Numeroase studii arata ca sulfatul de glucozamina, administrat pe perioade de 8-12 saptamani, poate diminua durerea, in multe cazuri, chiar mai eficient decat medicamentele si imbunatateste functionarea articulatiilor.

Glucozamina are efect de reconstructie a cartilajului articular, ajuta la mentinerea sanatatii cartilajului si s-a dovedit ca opreste erodarea cartilajului articular, considerata a fi cauza simptomatologiei. Multe studii au sugerat ca sulfatul de glucozamina poate chiar inlocui cartilajul deteriorat. Pentru a fi eficienta, glucozamina are nevoie de prezenta sulfului. Sulfatul de glucozamina contine sulf si, prin urmare, este forma biologic activa a acestei substante.

Sursa: The New England Journal of Medicine, Volume 359: 1097- 1107 A Randomized Trial of Arthroscopic Surgery for Osteoarthritis of the Knee
Comentarii

Maria P.
Sufar de Poliartrita reumatoida cronica, mi s-a deformat genunchiu dreptsi, maiinile amandoua , si ma deplasez cu ajutjorul bastonului, si as dori sa stiu daca as comanda Glucozamina eeste bine s-o folosesc ! Va multumesc ....astept raspuns Tel 0787724421

puteti folosi glucozamina, in cure in afara puseului inflamator, dar in acelasi timp este recomandat sa urmati si tratamentul anti-inflamator specfiic.

Lasa-ne comentariul tau