Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Sulfina (Melilotus officinalis L.)

22-12-2014

Specie erbacee de talie mica, cu frunze trifoliate si flori galbene, sulfina este des intalnita in flora spontana a regiunilor temperate. Mirosul placut se accentueaza dupa recoltare si uscare (in urma hidrolizei enzimatice care elibereaza cumarina).Sulfina influenteaza benefic circulatia sangvina prin cresterea debitului venos si limfatic, scaderea permeabilitatii capilare si proprietatile anticoagulante. Se foloseste in tratamentul varicelor, tromboflebitelor, fragilitatii capilare cutanate si alte tulburari circulatorii minore.

Sulfina (Melilotus officinalis L.)


Descriere

Specie erbacee de talie mica, cu frunze trifoliate si flori galbene, sulfina este des intalnita in flora spontana a regiunilor temperate. Mirosul placut se accentueaza dupa recoltare si uscare (in urma hidrolizei enzimatice care elibereaza cumarina).

Produsul vegetal utilizat

Partea supraterestra, in special somitatile florale (varfurile inflorite) (Meliloti herba)

Principii active

Derivati cumarinici (melilotozida,melilotina), saponozide, flavone, alantoina, poliholozide.

Actiune farmacologica

Sulfina influenteaza benefic circulatia sangvina prin cresterea debitului venos si limfatic, scaderea permeabilitatii capilare si proprietatile anticoagulante. Se foloseste in tratamentul varicelor, tromboflebitelor, fragilitatii capilare cutanate si alte tulburari circulatorii minore.

Stimuleaza regenerarea celulei hepatice, are actiune carminativa, antispasmotica, emolienta si usor sedativa. Se recomanda in stari de hiperexcitabilitate nervoasa, de oboseala a ficatului, in sechele de hepatita, colite, catar gastric si intestinal. Poate fi administrata intern (infuzie) dar si extern, sub forma de comprese, cataplasme si bai. Meliloti herba intra in compozitia ceaiului aromatizant pentru bai si a tigarilor antiasmatice.
Comentarii

DUMITRU T.
Farmacia DONA vinde şi ţigări antiasmatice din plante medicinale? Cu mulţumiri, Dumitru Ţimerman

va recomand sa intrebati la office@farmaciildona.ro

Lasa-ne comentariul tau