Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tineti tensiunea arteriala sub control si bucurati-va de viata!

29-07-2016

Desi vi se poate parea nefiresc, pe parcursul unei zile, tensiunea dumneavoastra inregistreaza peste 100.000 de valori diferite, in functie de starea de spirit, activitatile desfasurate, mediul ambiant, administrarea anumitor medicamente sau existenta unor probleme medicale. Obtinerea unei singure valori crescute nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare, insa, daca dupa repetarea masuratorii valorile raman ridicate, vizita la medicul specialist devine o necesitate. Tineti cont de faptul ca singura metoda de a depista hipertensiunea este masurarea tensiunii, fiind vorba despre o afectiune asimptomatica.

Tineti tensiunea arteriala sub control si bucurati-va de viata!


Constient sau nu, fiecare dintre noi ne confruntam, la un anumit moment in viata, cu un episod de hipertensiune arteriala. O valoare a tensiunii arteriale mai mare de 140/90 mmHg poate ridica un semn de intrebare cu privire la sanatatea noastra cardiovasculara, insa totodata poate fi o problema izolata, cauzata de nivelul de stres, efortul fizic crescut, temperaturile ridicate, medicatie etc.

Desi vi se poate parea nefiresc, pe parcursul unei zile, tensiunea dumneavoastra inregistreaza peste 100.000 de valori diferite, in functie de starea de spirit, activitatile desfasurate, mediul ambiant, administrarea anumitor medicamente sau existenta unor probleme medicale. Obtinerea unei singure valori crescute nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare, insa, daca dupa repetarea masuratorii valorile raman ridicate, vizita la medicul specialist devine o necesitate.

Tineti cont de faptul ca singura metoda de a depista hipertensiunea este masurarea tensiunii, fiind vorba despre o afectiune asimptomatica. Daca ati fost diagnosticat cu hipertensiune, medicul dumneavoastra v-a informat cu siguranta despre restrictiile alimentare si importanta renuntarii la anumite tabieturi.

Nu lasati aceste lucruri sa va afecteze pofta de viata. Controlul tensiunii, prin adoptarea unui stil de viata sanatos si monitorizarea acesteia la domiciliu, va poate ajuta sa va bucurati pe deplin de fiecare moment, fara a va face griji pentru sanatatea dumneavoastra. Daca ati consumat alcool/cafea/tutun cu mai putin de o ora inainte de efectuarea masuratorii, daca tocmai ati luat o masa copioasa, ati facut efort fizic sau ati experimentat emotii puternice negative (furie, suparare, manie), valorile masuratorilor obtinute pot fi mai mari decat cele obisnuite.

Daca suferiti de aritmie cardiaca, efectuati cateva masuratori consecutive si folositi valoarea medie ca valoare de referinta.

Nu lasati hipertensiunea sa va ia prin surprindere! Aditional consultului medical, monitorizati zilnic tensiunea acasa, pentru a putea preveni posibilele complicatii. Pentru a fi siguri de acuratetea rezultatelor obtinute, optati pentru un tensiometru digital de brat, validat clinic si respectati cateva reguli de baza: adoptati o pozitie comoda, asezati corect manseta, nu vorbiti si nu va miscati in timpul masuratorii.

Info Masurarea tensiunii arteriale trebuie efectuata dimineata si seara, respectandu-se pe cat posibil orele de masurare de la o zi la alta. Chiar daca, in urma tratamentului administrat, tensiunea arteriala s-a normalizat, continuati preventiv monitorizarea. Astfel, puteti fi siguri ca tensiunea dumneavoastra este sub control!
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau