Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Totul despre tratamentul corect al sinuzitei acute

04-12-2014

Sinuzita este cel mai adesea o complicatie a unei viroze respiratorii, manifestandu-se cu precadere in anotimpurile reci, umezeala si temperaturile schimbatoare specifice acestor perioade fiind importanti factori predispozanti. Cum se poate preveni si mai ales trata aflati in cele ce urmeaza.

Totul despre tratamentul corect al sinuzitei acute


Sinuzita este cel mai adesea o complicatie a unei viroze respiratorii, manifestandu-se cu precadere in anotimpurile reci, umezeala si temperaturile schimbatoare specifice acestor perioade fiind importanti factori predispozanti. Cum se poate preveni si mai ales trata aflati in cele ce urmeaza. Sinuzitele sunt infectii ale membranei care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Acest proces inflamator impiedica drenarea mucusului, ceea ce favorizeaza dezvoltarea locala a bacteriilor si fungilor. Principalele manifestari

Tabloul manifestarilor sinuzitei include febra, dureri la nivelul obrajilor, al fruntii, deasupra sprancenelor, la tample sau in spatele urechilor, in functie de sinusurile afectate (maxilar, frontal, etmoidal sau sfenoidal). De asemenea, sunt prezente cefaleea, secretiile abundente, purulente, din nas, tuse, sensibilitate olfactiva sau gustativa diminuata.

Cand se impune consultul de specialitate De obicei, simptomele sinuzitei se imbunatatesc dupa doua zile de tratament ambulator, dupa un consult de specialitate. De asemenea, persistenta unor simptome (durere la nivelul fetei sau incisivilor, ce se extinde de la piramida nazala la pleoapele inferioare, cefalee care nu raspunde la tratament, febra peste 38,3 C, secretii nazale care incep sa se reduca cantitativ si mai tarziu devin dense si decolorate, epistaxisuri repetate etc.) trebuie neaparat semnalate medicului curant.

Diagnosticul de sinuzita se stabileste de obicei clinic, pe baza examenului obiectiv al bolnavului. Sunt insa situatii cand pot fi folosite testele imagistice (tomografie computerizata, radiografie de sinusuri, RMN, endoscopie nazala) pentru a evidentia exact cauza suferintei. Evitati recidiva Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun reduce semnificativ posibilitatea contactarii unei viroze respiratorii, precursoare a sinuzitei. Fumatul poate cauza iritatii la nivelul mucoasei nazale si a sinusurilor, prin urmare este proscris si in astfel de situatii.

Asigurarea umiditatii aerului din locuinte este, de asemenea, foarte importanta. In ce consta tratamentul In general, tratamentul sinuzitei include antibioterapie (cand boala are origine bacteriana), decongestive nazale, analgezice, antiinflamatoare si mucolitice (dilueaza mucusul, permitand eliminarea mai usoara). Cura terapeutica se instituie pe perioade diferite: trei zile pana la cateva saptamani sau mai mult. Acesta se completeaza cu un consum sporit de lichide (apa, ceaiuri, sucuri naturale), spalaturi nazale cu apa sarata, comprese umede si calde pe fata.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau