Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tratamente naturiste

Borojo - fruct ce ne poate mentine sanatosi si mereu in forma

Borojo - fruct ce ne poate mentine sanatosi si mereu in forma

Borojo (Borojoa patinoi) este planta amazoniana ce produce un uimitor fruct cu deosebite calitati nutritionale si terapeutice. Fructul se administreaza sub forma de vin, gem sau deshidratat, neputand fi consumat ca atare. Utilizarile sale seculare din medicina populara au determinat medicii occidentali sa cerceteze compozitia care s-a dovedit deosebita: proteine si fosfor in concentratii foarte mari, carbohidrati, acid malic, vitamine din grupul B, fenoli, flavonoizi, acid ascorbic, calciu, fier, siliciu si alte oligoelemente.

Despre tuse

Despre tuse

Tusea poate fi tratata natural si eficient cu iedera medicinala. Exista 15 tipuri diferite de iedera care pot fi intalnite intre regiunea mediteraneana si partea estica a Asiei. Iedera medicinala poarta denumirea botanica "Hedera helix Linn ".Iedera se catara pe pereti, copaci si stanci datorita radacinilor mici agatatoare. Poate sa atinga peste 20 m inaltime! Iubeste locurile umbrite umede si ramane verde rezistenta in tot timpul anului. De aceea in trecut era considerata ca simbol al fertilitatii si al vietii vesnice. Iedera poate trai 200 - 300 de ani. S-au descoperit exemplare care au atins chiar 450 de ani.

Remedii naturale pentru sanatatea tenului tau

Remedii naturale pentru sanatatea tenului tau

Iata-ne la inceput de mai poate cea mai frumoasa luna a anului luna florilor si a bunei dispozitii.Inconjurati de atata frumusete de veselie si culoare nu trebuie sa uitam sa ne ingrijim de sanatatea noastra de aspectul tenului si sanatatea acestuia. Este foarte important sa facem trecerea de la vremea capricioasa de primavara la cea insorita de vara cat mai usoara si cu rezultate maxime.

Homeopatia o alternativa avantajoasa terapiei alopate

Homeopatia o alternativa avantajoasa terapiei alopate

Sanatatea unei persoane este cu siguranta bunul sau cel mai de pret. Astfel se justifica importanta prevenirii diagnosticarii si tratarii optime si rapide a oricarei afectiuni care poate sa aduca atingere sanatatii. Medicina este conceptul care inglobeaza un conglomerat de ramuri stiintifice care au ca scop unic mentinerea starii de sanatate a omului. Insa in timp ce medicina este doar una, procedeele terapeutice sunt diverse: terapia medicamentoasa, cea chirurgicala, apiterapia, fitoterapia, acupunctura, presopunctura, reflexoterapia; acestea sunt doar cateva din ele. De asemenea in timp ce medicina poate fi practicata doar de cadrele abilitate si implementarea procedeelor terapeutice necesita avizul medicului.

Principiile homeopatiei

Principiile homeopatiei

Dupa cum va prezentam in numarul trecut, homeopatia, o ramura a terapiei ce capata din ce in ce mai mare importanta in practica curenta este cu siguranta un subiect complex si controversat.Luand in calcul formularea principiilor homeopatice si concentratia principiului activ de cele mai multe ori actiunea terapeutica a remediilor este pusa la indoiala. Insa toate studiile care s-au efectuat versus placebo au demonstrat o actiune semnificativa a remediilor homeopatice in conditiile in care aceste studii au fost realizate pe animale copii sau oameni inconstienti unde factorul placebo este neglijabil.

100% natural - Infuziile din plante

100% natural - Infuziile din plante

Inca din cele mai vechi timpuri natura a jucat un rol foarte important in sanatatea si implicit in frumusetea omului. Atat vestitele tratamente ale vracilor cat si frumusetea femeilor din antichitate se bazau pe cunoasterea efectelor benefice ale plantelor si pe modul de utilizare al acestora. In timp atat medicina cat si cosmetica naturista au pierdut mult in fata dezvoltarii tehnologiei medicale astazi principiile active din plante fiind utilizate intr-o mai mica masura in tratarea si ameliorarea unor afectiuni.

34567891011 >