Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tratamente naturiste

Iedera, mierea şi zincul – ingredientele minune pentru combaterea tusei

Descoperă compușii care tratează tusea eficient și rapid: iedera, mierea si zincul!

Soluții naturiste care te scapă de tuse

Tusea este modalitatea prin care caile respiratorii se curata si se apara impotriva unei agresiuni precum bronsita, gripa sau chiar expunerea la fum. Modul in care se manifesta tusea poate da indicii importante despre cauzele care o genereaza.

Secretele medicinei chineze

Din vremurile stravechi, chinezii au incercat sa inteleaga trupul omenesc, precum si modul, cauzele aparitiei bolilor. Ei considerau ca exista cinci lucruri esentiale ( nici unul dintre ele nu poate lipsi ) pentru o sanatate infloritoare: alimentatia, odihna, igiena, exercitiile fizice si mediul ambiant. Problemele de sanatate moderne provin in mare parte din aceste activitati fundamentale.

Bio, eco, natural...Alegeti in deplina cunostinta de cauza

In ultima vreme, se constata o crestere semnificativa a interesului public pentru hrana sanatoasa, fara chimicale. De multe ori insa, informatiile redate pe eticheta unui produs "verde" pot naste confuzii in mintea cumparatorului, utilizarea unor termeni precum "bio", "eco" sau "natural" nefiind prea clara.

Ceaiuri laxative

Ceaiurile laxative sunt indicate in constipatie, sau in general in afectiuni care urmaresc o defecatie usoara( ex: fisuri anale, hemoroizi, interventii chirurgicale). Provoaca evacuari intestinale lichide sau semilichide, neinsotite de colici.

Ceaiuri expectorante

Notiunea de ceai medicinal se defineste ca un amestec de plante sau parti din plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si " specii medicinale".Inainte de a trece la indicarea formulelor de ceai, este util sa facem cateva precizari privind o serie de reguli in legatura cu obtinerea si folosirea ceaiurilor medicinale.