Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tratamente naturiste

Ceaiuri antidiareice

Notiunea de ceai medicinal se defineste ca un amestec de plante sau parti din plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si "specii medicinale".Inainte de a trece la indicarea formulelor de ceai, este util sa facem cateva precizari privind o serie de reguli in legatura cu obtinerea si folosirea ceaiurilor medicinale.

Ceaiuri antireumatice

Notiunea de ceai medicinal se defineste ca un amestec de plante sau parti din plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si specii medicinale;.Inainte de a trece la indicarea formulelor de ceai, este util sa facem cateva precizari privind o serie de reguli in legatura cu obtinerea si folosirea ceaiurilor medicinale.

Macesul ( Rosa canina L.)

Macesul contine vitamina C si acid dehidroascorbic, beta-caroteni, vitaminele B1, B2, K, P vitamina PP si flavonoide.Datorita continutului ridicat in vitamina C si acid dehidroascorbic, fructele de maces au actiune importanta in procesele de oxido-reducere si respiratorii celulare, iar flavonoidele scad permeabilitatea si fragilitatea capilarelor, normalizand circulatia sanguina.In plus ,fructele de maces mai au si actiune diuretica.

Coada soricelului ( Alchillea millefolium L.)

Coada soricelului este o planta erbacee, vivace, ce creste prin locuri cultivate si necultivate, inalta pana la 80 cm, avand doua feluri de tulpini aeriene: unele mai groase florifere, ramificate la partea superioara si care se termina cu capitule formate din flori mici si altele sterile purtand numai frunzele.Fructul este o achena.Coada soricelului infloreste din iunie pana in septembrie.Proprietatile majore ale produsului coada soricelului se datoreaza uleiului volatil si proazulenelor si anume stomahice, astringente, calmante, usor antiseptice si tonic- amare.

Potbalul ( Tussilago farfara L.)

Infuzia si decoctul de potbal se administreaza cate o lingura la doua- trei ore in dischinezii biliare insotite de tulburari usoare dispeptice, dar si ca tonic aperitiv datorita substantelor amare, ori adjuvant in tratamentul astmului bronsic.

Ciubotica Cucului (Primula Officinalis L. )

Ciubotica cucului este o planta foarte raspandita in tara noastra, poarta denumiri populare ce variaza in functie de provincie, astfel in timp ce in Moldova si Oltenia sunt cunoscute sub numele de ciubotica cucului, in Transilvania este cunoscuta sub numele de anglicel sau anclicel.Ciubotica cucului are actiune antispastica, sedativa, sudorifica, calmanta, cicatrizanta, hemostatica, fluidificatoare al secretiilor bronhice (datorita saponozidelor), emolienta.Se utilizeaza in bronsita, pneumonie, in afectiuni renale si ale vezicii urinare, in disfunctii gastrointestinale.