Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tratamente naturiste

Trei-frati-patati (Viola tricolor)

Este o planta anuala, inalta de 8-40 cm, de culoare verde inchisa. Tulpinile sunt simple sau ramificate, acoperite cu peri scurti, drepti, distibuiti uniform. Frunzele inferioare sunt lungi si late si au pe margini 2-6 dintisori obtuzi, iar cele superioare au petiolul mai scurt.

Afinul (Vaccinium myrtillus)

Afinul este un arbust frecvent intalnit in zona alpina. Are o inaltime de pana la 60 cm, frunze ovale si alungite. Fructele sale se numesc bace, sunt negre-albastrui si au gust acrisor.

Pelinul (Artemisia absinthium)

Pelinul este o planta erbacee, vivace, inalta pana la 150 cm, cu tulpina dreapta , ramificata in partea superioara, acoperita cu frunze asezate altern. Frunzele sunt matasoase, acoperite cu peri densi, de culoare cenusiu-verzuie pe fata superioara si alb-cenusiu pe partea inferioara. Florile sunt mici, galbene grupate in capitule globuloase. Infloreste din iulie pana in septembrie.

Tataneasa (Symphytum officinale)

Tataneasa este o planta erbacee, perena, spontana, intalnita la marginea apelor statatoare, marginea paraielor, fanete umede, locuri mlastinoase, zavoaie, lunci, uneori ca buruiana prin culturi, de la campie pana in zona montana inferioara.

Terapia naturista a alergiilor

Terapia naturista a alergiilor

De-a lungul vremii, alergiile au generat dezbateri aprinse in lumea medicala si au facut obiectul a numeroase si costisitoare studii. Multa vreme, mai precis pana in 1988, anumite voci au sustinut ca este vorba de o problema cu componenta in principal psihica, reactiile somatice fiind colaterale. Insa, de atunci, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat fara drept de apel acest gen de afectiuni in categoria maladiilor cronice strict organice, mai exact imunologice. Si nu oricum, ci situand alergiile pe locul patru prin frecventa si gravitate. In prezent, nu mai este un secret pericolul pe care il reprezinta pentru viata bolnavului astmul sever, edemul Quincke sau socul anafilactic.

Faceti fata frigului prin mijloace simple

Faceti fata frigului prin mijloace simple

Frisoane, maini si picioare reci, stare de disconfort general. Puteti combate aceste probleme specifice sezonului de fata punand in practica retete pe cat de simple, pe atat de eficiente. Cand ajungeti acasa sau inainte de a infrunta temperaturile scazute de afara, adoptati cateva metode pentru a va incalzi. Sunt mult mai benefice decat supraincalzirea locuintei, care favorizeaza scaderea imunitatii, uscarea mucoaselor, alergiile si perturba calitatea somnului