Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tratamentul modern - solutia optima pentru afectiunile piciorului diabet

04-12-2014

Tratamentul modern cunoscut si sub numele de tratament umed al plagii utilizeaza pansamente speciale actionand pe baza principiului hidroactiv pentru a crea conditiile optime pentru desfasurarea procesului de vindecare.

Tratamentul modern - solutia optima pentru afectiunile piciorului diabet


In numarul precedent am aflat care sunt cele "10 porunci" pe care este bine sa le respectam pentru a preveni complicatiile atat de frecvente ce pot aparea in cazul piciorului diabetic. In conditii optime, tratamentul local al leziunilor piciorului diabetic trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

Sa sustina procesele de vindecare biologice, proprii organismului (proliferarea celulara in mediul umed).

Sa previna infectia si/sau sa reduca incarcarea microbiana.

Sa previna formarea de necroze si/sau sa le elimine pe cele existente.

Sa fie efectuat in functie de fazele procesului de vindecare ale plagii.

Sa fie bine tolerat de pacient si aplicabil in cazul pacientilor tratati ambulatoriu.

Sa fie eficient din punct de vedere al costurilor.

Cu toate acestea, in ciuda respectarii regulilor de baza, exista posibilitatea aparitiei unor complicatii la nivelul membrului inferior, ca de exemplu plagi tipice patologiei piciorului diabetic, de origini diferite precum neuropatica, arteriopatica etc. De aceea, este imperios necesar ca, in cazul aparitiei unei modificari cat de mici la nivelul piciorului - vezicula, roseata, fisura, ulceratie, sa consultam cat mai urgent medicul specialist pentru a fi diagnosticati corespunzator in aceasta faza incipienta a afectiunii si a obtine informatiile necesare pentru ingrijire si preventie.

Pentru diminuarea pe cat posibil a consecintelor nedorite ale unei astfel de modificari este recomandat ca tratamentul aplicat sa fie structurat, bine condus si bazat pe principiile "tratamentului modern". Studii clinice au demonstrat, inca din anii '60, eficienta mentinerii unui mediu umed la nivelul plagii, acesta accelerand procesul de formare a celulelor noi si asigurand o epitelizare de doua ori mai rapida comparativ cu mediul uscat.

Tratamentul modern cunoscut si sub numele de tratament umed al plagii utilizeaza pansamente speciale, actionand pe baza principiului hidroactiv pentru a crea conditiile optime pentru desfasurarea procesului de vindecare. Tratamentul umed, bazat pe utilizarea pansamentelor interactive, s-a dovedit a fi foarte eficient si in cazul plagilor piciorului diabetic, avand rezultate excelente si, prevenind in multe cazuri, solutia cea mai temuta dar, din pacate, inca foarte raspandita, amputatia!
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau