Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Trateaza-ti problemele de sanatate cu seriozitate!

03-01-2017

Stilul de viata sanatos a devenit un trend al societatii de astazi; tot mai multe persoane incearca sa isi ofere singure solutii pentru problemele de sanatate sau apeleaza la sfaturile oferite online.

Trateaza-ti problemele de sanatate cu seriozitate!


In conditiile in care tot mai multi romani amana vizita la medic si efectuarea analizelor medicale sub pretext ca „nu au niciun motiv sa mearga la medic, sunt doar foarte obositi” sau „nu au timp de pierdut asteptand la coada”, incidenta bolilor grave este din ce in ce mai mare, desi ar putea fi prevenite daca ar fi tratate inca de la primul semn.

Cunosti sentimentul: in forfota vietii de zi cu zi, amani confruntarea problemelor de sanatate pentru prea mult timp. Facand acest lucru, te expui riscului de a trece cu vederea anumite simptome sau le tratezi cu superficialitate.

Am intr-adevar nevoie de antibiotice? Nivelul colesterolului este in parametri normali? Durerea mea de stomac este cauzata de stres? Letargia mea are la baza o concentratie scazuta de fier?

Multi dintre noi dorim raspunsuri rapide si de incredere la astfel de intrebari, iar acum testarea la domiciliu ne permite obtinerea acestora in cateva minute!

Statisticile indica faptul ca aproximativ 50% dintre tratamentele cu antibiotice nu sunt necesare. Tratamentul „dupa ureche” poate avea consecinte periculoase pe viitor, abuzul conducand la dezvoltarea unor bacterii ce nu se mai pot trata cu antibiotic, asadar rezistente la acestea. O solutie foarte simpla si la indemana oricui este un test rapid, pe care il poti face chiar tu. Cu ajutorul unei picaturi de sange este acum posibil sa afli daca administrarea de antibiotice este justificata sau nu, in doar cateva minute si in confortul propriei case.

O alta problema de sanatate des intalnita este un nivel crescut al colesterolului, care a fost dovedit a fi un factor de risc major in aparitia arteriosclerozei si a altor afectiuni asociate, precum hipertensiunea arteriala si infarctul miocardic. Astazi, cu ajutorul unui test pentru acasa, in numai 3 minute, poti determina daca nivelul tau de colesterol este in regula sau trebuie sa iti modifici dieta si stilul de viata.

Nici durerile de stomac nu ar trebui tratate cu indiferenta! Aproximativ 7 din 10 dintre romani sunt purtatori ai bacteriei Helicobacter pylori – bacterie localizata la nivelul stomacului si asociata cu dezvoltarea gastritelor si ulcerelor gastrice. Un test pentru depistarea bacteriei necesita doar 10 minute si are o acuratete de 96%; in cazul unui rezultat pozitiv, vizita la medicul specialist trebuie sa devina prioritate.

Autotestarea este un prim pas in identificarea problemei de sanatate, nu o invitatie la automedicamentatie sau autodiagnosticare! Orice rezultat pozitiv al testelor la domiciliu trebuie sa directioneze pacientii catre medicul specialist, in cel mai scurt timp! 


      
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau