Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Tusea si complicatiile ei

24-11-2014

Tusea nu reprezinta o boala in sine, ci un simptom ce insoteste patologii dintre cele mai diverse, de la simplul guturai, la astm sau la afectiuni grave, pulmonare ori cardiace. De aceea, este foarte important de identificat originea suparatoarelor accese si apoi luate masurile care se impun. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca va confruntati de mai multa vreme cu crize de tuse este sa mergeti la medic. Acesta va asculta cu stetoscopul plamanii si va va adresa o serie de intrebari, ale caror raspunsuri sunt importante in stabilirea originii problemei.

Tusea si complicatiile ei


Tusea nu reprezinta o boala in sine, ci un simptom ce insoteste patologii dintre cele mai diverse, de la simplul guturai, la astm sau la afectiuni grave, pulmonare ori cardiace. De aceea, este foarte important de identificat originea suparatoarelor accese si apoi luate masurile care se impun. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca va confruntati de mai multa vreme cu crize de tuse este sa mergeti la medic. Acesta va asculta cu stetoscopul plamanii si va va adresa o serie de intrebari, ale caror raspunsuri sunt importante in stabilirea originii problemei. Daca se insoteste de scurgeri nazale Senzatia de nari infundate, secretiile nazale abundente si tusea persistenta pot fi consecinta unei banale raceli, dar si a unei rinite alergice ori sinuzite cronice. Inhalati o solutie salina, eventual sunt indicate antihistaminice. Un simptom al astmului Un astmatic isi da repede seama cand tusea precede un acces specific, inhalatorul prescris de medic fiind esential. Dar, daca providentialul dispozitiv nu va este la indemana, o cafea si un supliment cu magneziu (200 mg de doua ori pe zi) va poate ameliora starea. Poate avea etiologie tabagica In cazul fumatorilor inveterati, tusea productiva este un simptom la ordinea zilei, mai precis la ordinea diminetilor. Astfel, bronhiile incearca cat de cat sa se curete de noxele tabagice. Daca nu va puteti lasa de tigari prin vointa, faceti un examen pulmonar complet: imaginea nu tocmai curata a plamanilor dvs. va poate determina sa renuntati la acest viciu. Tineti cont ca renuntarea este tardiva in cazul instalarii unui proces tumoral. O manifestare a insuficientei cardiace Tusea uscata, manifestata cu precadere pe timpul noptii, insotita de oboseala ce apare la cel mai mic efort, poate fi o consecinta a unei maladii cardiace, precum insuficienta cardiaca. Semn de reflux gastroesofagian O cauza destul de frecventa a tusei este refluxul gastro-esofagian (acidul gastric se intoarce din stomac spre esofag). Accesul de tuse apare indata ce bolnavul se intinde in pat. Este o tuse reflexa, iritativa, data de aciditatea stomacului care ajunge unde nu trebuie si care se declanseaza pentru eliberarea cailor respiratorii. Boli pulmonare cronice Bronsita cronica, BPOC, TBC, astmul bronsic sunt boli cronice inflamatorii, in care tusea se mentine toata viata. In cazul bronsitei cronice si astmului, tusea este declansata de inflamatia de la nivelul bronhiilor. La cea mai mica suspiciune, consultati medicul specialist.
Comentarii

Ludmila V.
De 10 zile imi curge nasul si tusesc rau. Acum tusa a disparut cu ajutorul siropului Prospan si ridichii cu miere. Dar nu pot scapa de muci. Ce as putea face? Folosesc sare de mare acum si nimic.Multumesc

Virusurile gripale produc simptoem de tip tuse si rinoree care pot dura mai mult de doua saptamani. Va recomand o igiena adecvata, inhalatii cu apa calduta sau la temperatura cameri , precum apa cu sare. Daca simprtomele nu se amelioreaza in urmatoarele 2 saptamani va recomand sa va adresati mai intai medicului de familie.

Lasa-ne comentariul tau