Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Utilizarea contraceptiei orale dupa nastere

17-12-2014

Dupa un avort, ovulatia apare in general intre 2 si 4 saptamani si de obicei precede prima menstra. Dupa o nastere la termen primele menstruatii, la o mama care nu alapteaza sunt de obicei anovulatorii, insa uneori ovulatia se produce la 4-5 saptamani dupa nastere. Mamele care alapteaza nu au ovulatie pana la 10-12 saptamani dupa nastere, dar ovulatia se poate produce inaintea primei menstruatii.

Utilizarea contraceptiei orale dupa nastere


Dupa un avort, ovulatia apare in general intre 2 si 4 saptamani si de obicei precede prima menstra. Dupa o nastere la termen primele menstruatii, la o mama care nu alapteaza sunt de obicei anovulatorii, insa uneori ovulatia se produce la 4-5 saptamani dupa nastere.

Mamele care alapteaza nu au ovulatie pana la 10-12 saptamani dupa nastere, dar ovulatia se poate produce inaintea primei menstruatii. Dupa un avort spontan sau indus:

sarcina mai mica de 12 saptamani de gestatie- administrarea de contraceptive orale trebuie inceputa imediat;

sarcina intre 12-28 saptamani-administrarea de contraceptive orale se incepe dupa o saptamana;

sarcina >28 saptamani de gestatie si mama nu alapteaza-administrarea de contraceptive orale trebuie inceputa dupa 2 saptamani (deoarece dupa nastere exista risc crescut de tromboembolism).

In timpul lactatiei, contraceptivele orale care contin estrogen sunt contraindicate, deoarece reduc cantitatea de lapte produs si concentratia de proteine si grasimi din lapte. Femeile care alapteaza pot utiliza contraceptive orale ce contin numai progestative.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau