Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Vaccinarile obligatorii incluse in Programul National de Imunizare

01-08-2016

Imunizarea copiilor este vitala impotriva unei serii de afectiuni incepand din primele zile de viata si cuprinde atat vaccinuri obligatorii cat si optionale. Afla care sunt vaccinarile obligatorii incluse in Programul National de Imunizare.

Vaccinarile obligatorii incluse in Programul National de Imunizare


Imunizarea copiilor este vitala impotriva unei serii de afectiuni incepand din primele zile de viata si cuprinde atat vaccinuri obligatorii cat si optionale.

Vaccinurile recomandate, intervalul de administrare si cadrul medical responsabil sunt incluse in Ordinul privind modificarea si completarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2013 si 2014, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 422/2013. Toate vaccinurile si rapelurile aferente prevazute in Programul National de Imunizare sunt gratuite si toti copiii nascuti in Romania au dreptul sa beneficieze de acest program.

Conform Legii nr. 46 din 21.01.2003 privind Drepturile Pacientului, parintii, ca tutori legali ai copilului, au responsabilitatea sa se informeze din surse legitime despre beneficiile si riscurile vaccinarii si sa isi dea consimtamantul informat pentru toate vaccinurile administrate copilului lor.

Calendarul National de Vaccinare cuprinde:

- Vaccinul Hep B, care se face in primele 24 de ore de viata, in maternitate.

- Vaccinul BCG (antituberculos), care se face in zilele 2-7 de viata, in maternitate.

- Vaccinul DTPa-VPI-Hib-Hep B (vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B), Pneumo conjugat, care se face la 2 luni, de catre medicul de familie.

- Vaccinul DTPa-VPI-Hib (vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B), Pneumo conjugat, care se face la 4 luni, de catre medicul de familie.

- Vaccinul DTPa-VPI-Hib-Hep B, care se face la 6 luni, de catre medicul de familie.

- Vaccinul DTPa-VPI-Hib, RRO (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion), care se face la 12 luni, de catre medicul de familie.

- Vaccinul Pneumo conjugat, care se face la 14 luni, de catre medicul de familie.

- Vaccinul DTPa, care se face la 4 ani, de catre medicul de familie.

- Vaccinul DTPa-VPI, care se face la 6 ani, de catre medicul de familie.

- Vaccinul RRO (anti rubeola, rujeola, oreion, care se face la 7 ani / clasa I, in campanie scolara de vaccinare.

- Vaccinul VPI, care se face la 6 ani si 8 ani, in campanie scolara de vaccinare.

- Vaccinul dT (vaccin diftero-tetanic), care se face la 14 ani (clasa a VIII-a), in campanie scolara de vaccinare.

Printre vaccinurile optionale se numara vaccinul anti-rotavirus (concomitent cu DtaP), vaccinul anti-papillomavirus, care se face intre 9 si 26 de ani, numai la fete, cel anti-virus herpes-zoster (dupa varsta de 9 luni), vaccinul anti-meningococic, incepand de la 2 ani, vaccinul antipneumococic (inainte de 6 luni si apoi cu DTaP la 2, 4 si respectiv 6 luni si o doza de reapel la 12-15 luni) si cel anti-hepatita virala A (intre 1 si 16 ani).
Comentarii

Daniela D.
Buna seara unde a-si putea să găsesc vaccinul de 14 ani dT de cumparat. Multumesc

Va recomand sa scrieti la office@farmaciiledona.ro pentru a solicita informatii in legatura cu acest vaccin sau sa va interesati la Institutul National de cercetare in domeniul patologie Dr Victor Babes, tel 021-3192734

Ana O.
Buna. Imi spuneti va rog unde as putea gasi vaccinul BCG antituberculoza? Am nascut in starinatate si acolo nu se gaseste pe stoc de cateva luni...poate am noroc in tara. Multumesc

Puteti scrie la office@farmaciiledona.ro sau la institutul de cercetare microbiologica unde se produc seruri si vaccinuri in Bucuresti, si anume la Institutul Cantacuzino apel la Centrala: 021.306.91.00, 021.306.92.00, 021.528.72.00 Fax: 021.306.93.07; 021.528.73.07 E-mail: office@cantacuzino.ro Cu toate acestea, in momentul de fata se considera cu atentie persoanele care ar putea eventual beneficia de un vaccin BCG pentru ca pana in prezent nu s-a dovedit a fi util de realizat sistematic tuturora.

SEVASTITA B.
Buna ziua,puteti sa-mi spuneti de unde pot cumpara vaccinul meningococic?Va multumesc!

Va puteti adresa in farmacii sau apela direct la Institutul National de cercetare si dezvoltare Cantacuzino din Bucuresti.

Andreea C.
Buna ziua.As dori daca se poate sa imi comunicati un pret pentru vaccinul care se face la 2 luni ,si anume Vaccinul DTPa-VPI-Hib-Hep B (vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B), Pneumo conjugat ,ca medicul de familie nu il are si as dori sa il achizitionez.Astept rspunsul dumneavoastra.Va multumesc.

Buna seara, Va recomand sa va adresati direct in Farmaciile Dona sau sa trimiteti e-mail la rubrica Relatii cu clientii: office@farmaciiledona.ro

Ana F.
Buna ziua, o intrebare am si eu, va rog! Vaccinul pneumococic se face gratuit sau contracost? Am gasit informatii ca ar fi gratuit cum reiese si de la dvs, dar pediatra mi-a spus ca este contracost! Va multumesc mult!

Buna ziua, pentru a aduce in atentia publicului informatii cat mai concrete si reale am reactualizat articolul, dupa ce am verificat cu persoanele autorizate pentru a va da un raspuns. Din informatiile pe care le-am primit, acest vaccin nu mai este inclus pe schema de gratuitati, desi exista un proiect de lege care sustinea acest lucru. Totusi pentru siguranta, va rugam sa cereti lamuriri suplimentare medicului de familie sau pediatrului. Va multumim pentru intelegere si va dorim multa sanatate.

Lasa-ne comentariul tau