Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Vasectomia crește calitatea vieții sexuale prin eliminarea riscului de sarcină nedorită

25-06-2018

Bărbaţii care nu doresc să mai conceapă copii, femeile care visează să scape de pilulele anticoncepţionale sau cuplurile care vor să elimine stresul unei potenţiale sarcini nedorite au la dispoziţie o opţiune accesibilă pentru care nu este nevoie decât de determinare: vasectomia.

Vasectomia crește calitatea vieții sexuale prin eliminarea riscului de sarcină nedorită


Vasectomia este o metodă de contracepție pentru bărbați ce constă într-o intervenţie chirurgicală deloc complicată și fără efecte adverse. Aceasta nu afectează erecția, libidoul, ejacularea și nici cantitatea de testosteron din organism și poate avea efecte foarte bune în cazul cuplurilor care nu mai doresc copii.

Deoarece este o operație cu circa 50% șanse de a fi reversibilă, bărbații care doresc să apeleze la vasectomie trebuie să fie siguri că nu mai vor să fie tătici.

Printre avantajele vasectomiei se numără faptul că este cea mai eficientă metodă de contracepție pentru bărbați, este mult mai puțin invazivă decât operația de sterilizare la femei și mai sănătoasă decât pastilele contraceptive pe bază de hormoni și crește calitatea vieții de cuplu în lipsa stresului provocat de o eventuală sarcină nedorită. În plus,  are foarte puține riscuri și efecte secundare și costă mai puțin decât intervenția chirurgicală de sterilizare în cazul femeilor (ligatura trompelor).

Vasectomia constă în secţionarea cele două canale, numite vase deferente, ce transportă sperma din testicule în scrot blocându-se astfel calea de acces a spermatozoizilor în afara corpului. Celulele reproducătoare sunt apoi resorbite în corp.

Operația se realizează cu anestezie locală, iar pacientul poate părăsi clinica la doar o oră de la intervenție.

După efectuarea intervenției chirurgicale, bărbatul va resimți o senzație de inflamare în zona operată și, timp de o săptămână, va avea contraindicație în ceea ce privește activitățile sportive și activitatea sexuală.

Timp de câteva luni după vasectomie bărbatul mai poate fi încă fertil datorită spermatozoizilor rămași pe canalul ce duce spre penis.

Este indicată protecţia în timpul actului sexual timp de cel puțin 20 de ejaculări după operație.

Cea mai bună metodă de a afla cu siguranță dacă mai există sau nu spermatozoizi pe canal este efectuarea unei spermograme.

În ciuda părerii generale, vasectomia nu este o operație ireversibilă. Însă, intervenţia chirurgicală necesară, numită vasostomie, este mai complicată şi nu restabilește fertilitatea în toate cazurile.

Bărbații care doresc o operație de vasectomie trebuie să se adreseze unui medic urolog, care va face toate recomandările necesare înainte de intervenție.

Atenţie! Vasectomia nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau