Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Diabetul zaharat: un mijloc de socializare

Tocmai ce ati aflat ca sunteti diabetic, si va simtiti singur, deprimat, lipsit de aparare. In acest caz este momentul sa va intalniti cu alte persoane care s-au obinuit sa aiba o viata normala chiar daca au diabet zaharat

Autocontrolul echilibrului glicemic

Diabetul zaharat este o boala cu evolutie lenta, la inceput fara simptome; din acest motiv singura metoda care permite depistarea si adoptarea de masuri de preventie a evolutiei bolii consta in determinarea valorilor glicemiei. Supravegherea glicemiilor presupune capacitatea fiecarei persoane cu diabet zaharat de a-si masura singur glicemia din sangele capilar cu ajutorul unor aparate numite glucometre. Verificarea glicemiilor este indicata in anumite situatii pentru controlul adecvat al diabetului zaharat.

Cum trebuie sa fie pregatit un pacient diabetic pentru o explorare imagistica

Un pacient diabetic are nevoie sa cunoasca ce precautii si in ce mod este bine sa se pregateasca inaintea realizarii unei explorari imagistice, de tip computer tomograf, scintigrafie miocardica sau PET/CT.

Diabetul si riscul cardiovascular

Diabetul zaharat creste de doua pana la patru ori riscul de boli cardiovasculare. Prevenirea consecintelor diabetului include atat controlul glicemic, cat si controlul altor factori, precum cei cardiovasculari.

Diabetul si hiperuricemia

Studii recente au demonstrat asocierea dintre bolile metabolice, si in special faptul ca pacientii cu hiperuricemie au risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Daca pana in prezent asocierea dintre hiperuricemie (nivele crescute ale acidului uric in sange) si riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare (hipertensiune, infarct miocardic) au fost intens studiate, doar recent s-a evidentiat ca la persoanele cu hiperuricemie care dezvolta boala numita guta, aparitia diabetului este mai fecventa, veriga de legatura fiind reprezentata de rezistenta la insulina. Asocierea guta-diabet zaharat de tip 2 este mult mai crescuta la barbati.

Diabetul si riscul cardiovascular

Diabetul zaharat creste de 2 pana la 4 ori riscul de boli cardiovasculare. Prevenirea consecintelor diabetului include atat controlul glicemic dar si controlul altor factori, precum cei cardiovasculari.