Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Diabetul zaharat: o boala care se mosteneste

Diabetul zaharat este o boala multifactoriala, pentru care factorii genetici au o pondere diferita in functie de tipul de diabet. Afla mai multe despre tipurile de diabet asociate mostenirii genetice.

Diabetul si sanatatea dintilor

Organismul este un tot unitar, iar complicaţiile afecţiunilor cronice cu care acesta se confruntă pot afecta în timp diverse alte organe. Gingivitele şi parodontitele sunt considerate a şasea mare complicaţie a diabetului zaharat.

Rolul activitatii fizice pentru pacientii cu diabet

Activitatea fizica si alimentatia sunt doua principii esentiale in prevenirea aparitiei diabetului zaharat. Miscarea si efortul fizic realizate cu regularitate permit un control al consumului energetic si al glicemiei.

A fost lansata pe piata insulina inhalabila

Schimbare revolutionara in tratamentul diabetului: a fost lansata pe piata insulina inhalabila. Acest medicament contra diabetului, va ameliora calitatea vietii pentru persoanele diagnosticate cu aceasta maladie, informeaza Reuters.

Impactul diabetului zaharat asupra femeilor aflate la menopauza

Menopauza este o piatra de hotar in viata unei femei cu diabet zaharat, fiindca modificarile hormonale care apar la menopauza determina cresterea valorilor glicemice si cresterea ponderala la nivel abdominal.

Jurnalul de viata al pacientului diabetic: Hipoglicemia

"Din complicatiile aferente diabetului zaharat: Hipoglicemia" este al treilea capitol din seria de articole dedicate diabetului, scrisa de Dr. Lavinia Vija:Jurnalul de viata al pacientului diabetic.