Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Jurnalul de viata al pacientului diabetic: Regimul alimentar in diabetul zaharat

Mici sfaturi bine venite pentru dieta persoanelor care sufera de diabet este al doilea capitol din seria de articole dedicate diabetului, scrisa de Dr. Lavinia Vija:Jurnalul de viata al pacientului diabetic.

Jurnalul de viata al pacientului diabetic: Cum putem evita diabetul zaharat de tip 2?

Cum putem evita diabetul zaharat de tip 2 este primul capitol din seria de articole dedicate diabetului, scrisa de Dr. Lavinia Vija:Jurnalul de viata al pacientului diabetic.

Diabetul este o boala metabolica ce se poate declansa brusc

Diabetul se poate declanșa brusc și de multe ori este descoperit întâmplător, în cadrul unui examen medical de rutină, persoana afectată putând să nu aibă nici o manifestare a bolii.

Diabetul - o afectiune cu multe fete, care poate fi tinuta sub control

In ultimii ani, incidenta diabetului este tot mai mare, de vina pentru aceasta situatie dezastruoasa fiind in mare parte obiceiurile alimentare nesanatoase, sedentarismul si stresul. Cu o conduita corecta si o medicatie adaptata, din ce in ce mai eficienta de la an la an, boala poate fi tinuta sub control.

Disfunctia cognitiva in diabetul zaharat

Disfunctia cognitiva in diabetul zaharat

Numeroase studii au aratat ca persoanele care prezinta diabet zaharat, atat de tip 1, cat mai ales de tip 2, si care nu au un control optim al glicemiei, au performante cognitive mai slabe si un risc mai mare de accidente vasculare cerebrale, dementa si boala Alzheimer.

Cum puteti reduce riscul aparitiei diabetului

Mancati mai sanatos, beti si faceti mai multa miscare. Mancati mai multe fructe si legume: Fiecare masa ar trebui sa contina cat de multe fructe, legume sau salata. In mod ideal, astfel incat chiar sa satisfaca complet foamea.