Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Diabetul zaharat si anemia

Anemia la persoanele cu diabet zaharat este consecinta complicatiilor diabetului zaharat dezechilibrat (cum ar fi complicatiile renale), consecinta medicamentelor utilizate in terapia diabetului zaharat sau legata de mecanisme complexe.

In vacanta si calatorie cu diabet zaharat

Diabetul zaharat nu este un obstacol in organizarea calatoriilor si a vacantelor. Dar pentru ca vacantele si concediile sa se desfasoare linistit sunt recomandate cateva precautii. Daca plecati in strainatate este important sa obtineti inainte cardul european de sanatate care va va putea oferi o protectie in caz de urgenta medicala vitala.

Fragilitatea osoasa in diabetul zaharat sau diabet oporoza

Dupa cum au confirmat mai multe studii epidemiologice, riscul fracturar este important si de 3 pana la 5 ori mai mare la persoana cu diabet zaharat de tip 1 fata de persoanele fara diabet, intrucat densitatea minerala osoasa este scazuta. La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, riscul de fracturi este crescut cu 50%, desi acesti pacienti sunt supraponderali si nu au densitate minerala scazuta.

Rolul testului de hiperglicemie provocata la barbatii de varsta medie pentu predictia riscului de diabet zaharat de tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 este asociat cu o crestere semnificatica a morbimortalitatii la nivel mondial, motiv pentru care este importanta identificarea pacientilor cu risc crescut.

Cafeaua si rolurile ei in diabetul zaharat

Cafeina este cunoscuta ca un eficient neurostimulator, care se poate identifica in cantitati variate in peste 60 de plante incluzand boabele de cafea si frunzele de ceai.

Recomandari nutritionale la copiii mici cu diabet zaharat

Copiii sub varsta de 5-7 ani cu diabet zaharat, copiii mici si prescolarii necesita respectarea de recomandari nutritionale adecvate varstei si necesitatilor alimentare pentru crestere si dezvoltare. Aportul de glucide nu este limitat. Aportul de proteine este limitat la 2 g/kg pe zi in primul an de viata, si scade catre 0,8-0,9 g/kg/zi ulterior.