Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Disfunctii urologice la barbatii cu diabet zaharat

Acumularea de derivati de glucoza la nivelul fibrelor nervoase si peretilor vaselor poate determina tulburari de dinamica sexuala atat la barbatii, cat si la femeile cu diabet zaharat.Mai mult de jumatate dintre barbatii diagnosticati cu diabet zaharat prezinta diverse disfunctii urologice.

Deficitul de vitamina D si diabetul zaharat

Printre factorii care determina insuficienta sau carenta de vitamina D se numara expunerea redusa la soare, aportul alimentar inadecvat, obezitatea si interactiunile cu anumite medicamente.

Sfaturi pentru prevenirea complicatiilor diabetului zaharat

Diabetul zaharat este o boala metabolica incurabila, complexa si de lunga durata. Avantajul este ca poate fi tinuta sub control. Iata cateva recomandari utile, care te pot ajuta in prevenirea complicatiilor diabetului zaharat.

Test pentru evaluarea obiceiurilor alimentare

Echilibrul, alaturi de igiena de viata si alimentatia sunt esentiale pentru controlul diabetului zaharat.Iti poti verifica stilul alimentar si calitatea lui, prin efectuarea acestui test.

Cum putem echilibra diabetul zaharat in timpul iernii

In timpul iernii, persoanele cu diabet zaharat au tendinta de a dezechilibra valorile glicemice mai frecvent decat vara. Aparitia zapezii, ghetii si poleiului,precum si a temperaturilor negative determina scaderea frecventei activitatilor fizice, in timp ce Sarbatorile de iarna aduc noi ocazii de mese imbelsugate in glucide. Astfel, cand iarna revine cu frig si omat, glicemiile isi inalta varfurile.

Consumul de bauturi alcoolice si diabetul zaharat

Consumul de alcool reprezinta un ritual social omniprezent: intalnirile intre prieteni, mesele in familie, aniversarile, sarbatorile sunt de obicei bine asezonate cu alcool. Cocteilul alcool si diabet poate fi unul periculos. Consumul de alcool nu este interzis unei persoane diabetice, dar este indicat cu prudenta.