Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Reducerea greutatii fara regim, in diabetul zaharat

Pe timpul verii, ne gandim nu numai la noi bunatati din cosul abundent de fructe si legume din gradina, dar si la cum am putea sa avem o silueta armonioasa pentru a fi adecvata hainelor de vara si costumului de baie pentru vacanta de la mare sau din statiuni balneare.

Cum putem depista hipoglicemia?

Este greu de estimat frecventa reala a episoadelor de hipoglicemie la persoanele cu diabet zaharat de tip 1, cat si de tip 2.

Cat de bine va cunoasteti diabetul zaharat?

Iata cateva raspunsuri la intebari de baza, pe care orice persoana cu risc de a face diabet sau deja diagnostica cu diabet este bine sa le cunoasca.

Diabetul zaharat si flora probiotica

Cresterea prevalentei obezitatii, a rezistentei la insulina si a diabetului zaharat de tip 2 sunt legate de multipli factori genetici si de mediu, dintre care particularitatile expresiei florei sau microbiomului intestinal joaca un rol important in modelarea fenotipului care va dezvolta sindrom metabolic si diabet zaharat.

Tulburarile alimentare la femeia cu diabet zaharat

Tinerele si femeile adulte cu diabet zaharat, in special de tip 1, la care afectiunea cu toate restrictiile ei legate de regimul de viata si, in mod deosebit alimentar, se intiaza de la varste fragede, fecvent din copilarie, au un risc crescut de tulburari alimentare.

Somnul la pacientul diabetic

Este cunoscut faptul ca ritmul circadian influenteaza secretiile hormonale ale hipotalamusului si hipofizei, doua glande endocrine intracraniene cu rol esential in coordonarea metabolismului si a ritmului secretiei altor glande endocrine. Exista si hormoni, precum prolactina sau hormonul de crestere, care sunt secretati in special in timpul somnului.