Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Sporturile de iarna si diabetul zaharat

Printre bucuriile iernii, fulgii de nea si zapada care acopera drumurile de la munte ne indeamna catre plimbari, drumetie, sanius, ski sau patinaj. Cu totii ne putem bucura de sporturile de iarna, putem profita de aer curat, de peisaje sublime si de beneficiile unei activitati fizice. In caz de diabet zaharat, activitatea fizica este un element cheie in echilibrul glicemic si in controlul nivelelor de colesterol si trigliceride.

10 lucruri bine de stiut despre diabet

Diabetul afecteaza aproximativ 415 milioane de persoane din toata lumea, aceasta boala nefacand abstractie de zona geografica, de sex si nici chiar de varsta. Incidenta diabetului la nivel mondial este din ce in mai mare, numarul persoanelor diagnosticate cu aceasta afectiune crescand de aproape patru ori din 1980, chiar si la copii, ceea ce in urma cu cateva decenii era o raritate.

Alimente cu efecte pozitive in diabet

Cele doua tipuri de diabet zaharat, cel insulino-dependent (tipul I) si cel nedependent de insulina (tipul II), pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos, insa odata dobandite, videcarea este deosebit de anevoioasa si de multe ori imposibila, tratamentul medicamentos concentrandu-se pe mentinerea glicemiei in limite normale si pe ameliorarea simptomelor.

Prevenirea diabetului gestational cu ajutorul nutritiei

Tipul si calitatea nutritiva a alimentelor consumate de viitoarea mamica in timpul sarcinii contribuie la crearea unui mediu intrauterin propice pentru dezvoltarea normala a fatului. Deficitele sau excesele alimentare reprezinta factori de risc materno-fetali.Pe langa evitarea consumului excesiv de glucide, sunt recomandate precautii in ceea ce priveste suplimentarea cu vitamine si minerale.

Steatohepatita nonalcoolica la persoanele cu diabet zaharat

Definitia steatohepatitei nonalcoolice consta in documentarea abundentei steatozei sau grasimii hepatice, fie prin mijloace imagistice (ecografie hepatica, CT, RM hepatic), fie prin analiza histologica a unei biopsii hepatice, la persoanele care nu sunt mari consumatoare de alcool, care nu utilizeaza medicamente sau care nu au boli ereditare care sa provoace steatoza.

Recomandari pentru diabetici in perioadele de caldura sufocanta

Toti asteptam cu nerabdare lunile iulie si august, venirea vacantelor de vara si petrecerea de momente placute la plaja, la mare sau in drumetii la munte. Daca esti diagnosticat cu diabet zaharat este cazul sa nu uiti cateva precautii esentiale atunci cand pregatesti bagajele pentru concediu sau vacanta de vara. Temperaturile extreme cresc deshidratarea organismului, crescand glicemiile.