Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Cauzele diabetului zaharat de tip 1 la copil

Diabetul zaharat de tip 1 reprezinta o boala cronica, ce poate debuta la orice varsta, in copilarie si care este determinata de distrugerea celulelor pancreatice din insulele Langerhans, care sunt responsabile de sinteza de insulina. Diabetul zaharat de tip 1 are cauze genetice.

Diabetul zaharat de tip 1 la copil

Diabetul zaharat de tip 1 este o afectiune cronica, ce consta in distructia prin mecanisme autoimune a celulelor pancreatice care produc insulina, cu deficit sever si permanent de insulina.

Afectiunile esofagiene la persoanele cu diabet zaharat

Diabetul zaharat se asociaza cu o frecventa mai mare a disfunctiilor esofagiene din cauza scaderii presiunii la nivelul sfincterului esofagian inferior, ceea ce determina reflux gastroesofagian.

Disfunctii urologice la barbatii cu diabet zaharat

Acumularea de derivati de glucoza la nivelul fibrelor nervoase si peretilor vaselor poate determina tulburari de dinamica sexuala atat la barbatii, cat si la femeile cu diabet zaharat.Mai mult de jumatate dintre barbatii diagnosticati cu diabet zaharat prezinta diverse disfunctii urologice.

Deficitul de vitamina D si diabetul zaharat

Printre factorii care determina insuficienta sau carenta de vitamina D se numara expunerea redusa la soare, aportul alimentar inadecvat, obezitatea si interactiunile cu anumite medicamente.

Sfaturi pentru prevenirea complicatiilor diabetului zaharat

Diabetul zaharat este o boala metabolica incurabila, complexa si de lunga durata. Avantajul este ca poate fi tinuta sub control. Iata cateva recomandari utile, care te pot ajuta in prevenirea complicatiilor diabetului zaharat.