Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Imunitatea la pacientul diabetic

Diabetul zaharat este frecvent asociat cu afectarea imunității și o predispoziție mai mare la infecții. Studii efectuate în ultimii 20 de ani au arătat că atât pacienții cu diabet zaharat de tip 1, cunoscut ca având o cauză imunologică, cât și cei cu diabet de tip 2 prezintă o rezistență mai scăzută la infecții, față de populația fără diabet.

Alimentele de care diabeticii nu au voie sa se atinga

Circa 2 milioane de romani sufera de diabet zaharat, conform statisticilor prezentate anul trecut in Studiul National privind Prevalenta DIabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Uricemiei si Bolii Cronice de Rinichi PREDATORR. Aceasta inseamna ca 11,6% din populatia tarii cu varsta intre 20 si 79 de ani sunt diagnosticati cu diabet tip 2, fapt ce plaseaza Romania pe locul 2 in Europa. In ceea ce priveste prediabetul, sunt afectate aproximativ 3 milioane de persoane din tara noastra (18,4%), 50% dintre acestea fiind predispuse sa dezvolte diabet zaharat in urmatorii 10 ani in lipsa interventiei terapeutice.

Diabetul zaharat si sexualitatea feminina

Diabetul zaharat este o boala cu consecinte multiple asupra sanatatii, afectand si integritatea sanatatii sexuale. Femeile cu diabet zaharat necontrolat se plang mai frecvent decat femeile fara diabet de diminuarea dorintei sexuale, diminuarea senzatiilor clitoridiene, uscaciunea sau disconfortul vaginal, cat si de o serie de tulburari ale libidoului.

Diabetul zaharat si sexualitatea masculina

Sexualitatea reprezinta o componenta importanta a vietii afective; calitatea si frecventa actului sexual se armonizeaza cu echilibrul psihic si integritatea fizica a fiecaruia dintre noi.

Autocontrolul echilibrului glicemic

Supravegherea glicemiilor presupune capacitatea fiecarei persoane cu diabet zaharat de a-si masura singur glicemia din sangele capilar cu ajutorul unor aparate numite glucometre. Verificarea glicemiilor este indicata in anumite situatii pentru controlul adecvat al diabetului zaharat.

Controlul diabetului zaharat pe canicula

Vara este un anotimp al soarelui si al caldurii, care pot cauza nu numai bucurie dar si discomfort, atunci cand apare canicula. Pentru a evita efectele neplacute ale caldurii si decompensarea diabetului este recomandat sa va amintiti de cateva metode simple de preventie.