Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Sfaturi pentru prevenirea complicatiilor diabetului zaharat

Diabetul zaharat este o boala metabolica incurabila, complexa si de lunga durata. Avantajul este ca poate fi tinuta sub control. Iata cateva recomandari utile, care te pot ajuta in prevenirea complicatiilor diabetului zaharat.

Test pentru evaluarea obiceiurilor alimentare

Echilibrul, alaturi de igiena de viata si alimentatia sunt esentiale pentru controlul diabetului zaharat.Iti poti verifica stilul alimentar si calitatea lui, prin efectuarea acestui test.

Cum putem echilibra diabetul zaharat in timpul iernii

In timpul iernii, persoanele cu diabet zaharat au tendinta de a dezechilibra valorile glicemice mai frecvent decat vara. Aparitia zapezii, ghetii si poleiului,precum si a temperaturilor negative determina scaderea frecventei activitatilor fizice, in timp ce Sarbatorile de iarna aduc noi ocazii de mese imbelsugate in glucide. Astfel, cand iarna revine cu frig si omat, glicemiile isi inalta varfurile.

Consumul de bauturi alcoolice si diabetul zaharat

Consumul de alcool reprezinta un ritual social omniprezent: intalnirile intre prieteni, mesele in familie, aniversarile, sarbatorile sunt de obicei bine asezonate cu alcool. Cocteilul alcool si diabet poate fi unul periculos. Consumul de alcool nu este interzis unei persoane diabetice, dar este indicat cu prudenta.

Cat de bine iti cunosti diabetul zaharat?

Iata cateva raspunsuri la intrebari pe care orice persoana cu risc de a face diabet sau deja diagnosticata cu diabet este bine sa le cunoasca.

Tratamentul cardiovascular la pacientul diabetic

Exista un cerc vicios intre afectiunile cardiovasculare si diabetul zaharat de tip 2. Riscul de deces din cauza afectiunilor cardiovasculare este crescut la persoanele cu diabet zaharat.