Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Cum trebuie sa fie pregatit un pacient diabetic pentru o explorare imagistica

Un pacient diabetic are nevoie sa cunoasca ce precautii si in ce mod este bine sa se pregateasca inaintea realizarii unei explorari imagistice, de tip computer tomograf, scintigrafie miocardica sau PET/CT.

Diabetul si riscul cardiovascular

Diabetul zaharat creste de doua pana la patru ori riscul de boli cardiovasculare. Prevenirea consecintelor diabetului include atat controlul glicemic, cat si controlul altor factori, precum cei cardiovasculari.

Diabetul si hiperuricemia

Studii recente au demonstrat asocierea dintre bolile metabolice, si in special faptul ca pacientii cu hiperuricemie au risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Daca pana in prezent asocierea dintre hiperuricemie (nivele crescute ale acidului uric in sange) si riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare (hipertensiune, infarct miocardic) au fost intens studiate, doar recent s-a evidentiat ca la persoanele cu hiperuricemie care dezvolta boala numita guta, aparitia diabetului este mai fecventa, veriga de legatura fiind reprezentata de rezistenta la insulina. Asocierea guta-diabet zaharat de tip 2 este mult mai crescuta la barbati.

Diabetul si riscul cardiovascular

Diabetul zaharat creste de 2 pana la 4 ori riscul de boli cardiovasculare. Prevenirea consecintelor diabetului include atat controlul glicemic dar si controlul altor factori, precum cei cardiovasculari.

Diabetul zaharat: o boala care se mosteneste

Diabetul zaharat este o boala multifactoriala, pentru care factorii genetici au o pondere diferita in functie de tipul de diabet. Afla mai multe despre tipurile de diabet asociate mostenirii genetice.

Diabetul si sanatatea dintilor

Organismul este un tot unitar, iar complicaţiile afecţiunilor cronice cu care acesta se confruntă pot afecta în timp diverse alte organe. Gingivitele şi parodontitele sunt considerate a şasea mare complicaţie a diabetului zaharat.