Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Diabeticul si drumetiile la munte

Drumetiile la munte reprezinta o optiune placuta de a realiza o activitate fizica si de a descoperi peisaje noi, aer curat, liniste si varietate. Pentru o persoana cu diabet activitatile petrecute la altitudine reprezinta o provocare care este permisa si chiar recomandata. Altitudinea modifica nu numai adaptarea la presiune si modificarea aportului de oxigen cat si la modificarile in necesarul de carbohidrati (glucide) si insulina.

Diabetul zaharat si riscurile conducerii unui autoturism

Mai multe studii au aratat ca diabeticii nu sunt implicati mai frecvent in accidente de circulatie comparativ cu persoanele fara diabet. Cea mai frecventa cauza la originea accidentelor de circulatie in care este implicata o persoana diabetica este hipoglicemia.Este suficient ca glicemia sa scada sub 70 mg/dl pentru ca aptitudinile necesare conducerii unui autovehicul sa diminueze.

Diabetul zaharat: un mijloc de socializare

Tocmai ce ati aflat ca sunteti diabetic, si va simtiti singur, deprimat, lipsit de aparare. In acest caz este momentul sa va intalniti cu alte persoane care s-au obinuit sa aiba o viata normala chiar daca au diabet zaharat

Autocontrolul echilibrului glicemic

Diabetul zaharat este o boala cu evolutie lenta, la inceput fara simptome; din acest motiv singura metoda care permite depistarea si adoptarea de masuri de preventie a evolutiei bolii consta in determinarea valorilor glicemiei. Supravegherea glicemiilor presupune capacitatea fiecarei persoane cu diabet zaharat de a-si masura singur glicemia din sangele capilar cu ajutorul unor aparate numite glucometre. Verificarea glicemiilor este indicata in anumite situatii pentru controlul adecvat al diabetului zaharat.

Cum trebuie sa fie pregatit un pacient diabetic pentru o explorare imagistica

Un pacient diabetic are nevoie sa cunoasca ce precautii si in ce mod este bine sa se pregateasca inaintea realizarii unei explorari imagistice, de tip computer tomograf, scintigrafie miocardica sau PET/CT.

Diabetul si riscul cardiovascular

Diabetul zaharat creste de doua pana la patru ori riscul de boli cardiovasculare. Prevenirea consecintelor diabetului include atat controlul glicemic, cat si controlul altor factori, precum cei cardiovasculari.