Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Diabetul zaharat si sexualitatea feminina

Diabetul zaharat este o boala cu consecinte multiple asupra sanatatii, afectand si integritatea sanatatii sexuale. Femeile cu diabet zaharat necontrolat se plang mai frecvent decat femeile fara diabet de diminuarea dorintei sexuale, diminuarea senzatiilor clitoridiene, uscaciunea sau disconfortul vaginal, cat si de o serie de tulburari ale libidoului.

Diabetul zaharat si sexualitatea masculina

Sexualitatea reprezinta o componenta importanta a vietii afective; calitatea si frecventa actului sexual se armonizeaza cu echilibrul psihic si integritatea fizica a fiecaruia dintre noi.

Autocontrolul echilibrului glicemic

Supravegherea glicemiilor presupune capacitatea fiecarei persoane cu diabet zaharat de a-si masura singur glicemia din sangele capilar cu ajutorul unor aparate numite glucometre. Verificarea glicemiilor este indicata in anumite situatii pentru controlul adecvat al diabetului zaharat.

Controlul diabetului zaharat pe canicula

Vara este un anotimp al soarelui si al caldurii, care pot cauza nu numai bucurie dar si discomfort, atunci cand apare canicula. Pentru a evita efectele neplacute ale caldurii si decompensarea diabetului este recomandat sa va amintiti de cateva metode simple de preventie.

Diabeticul si drumetiile la munte

Drumetiile la munte reprezinta o optiune placuta de a realiza o activitate fizica si de a descoperi peisaje noi, aer curat, liniste si varietate. Pentru o persoana cu diabet activitatile petrecute la altitudine reprezinta o provocare care este permisa si chiar recomandata. Altitudinea modifica nu numai adaptarea la presiune si modificarea aportului de oxigen cat si la modificarile in necesarul de carbohidrati (glucide) si insulina.

Diabetul zaharat si riscurile conducerii unui autoturism

Mai multe studii au aratat ca diabeticii nu sunt implicati mai frecvent in accidente de circulatie comparativ cu persoanele fara diabet. Cea mai frecventa cauza la originea accidentelor de circulatie in care este implicata o persoana diabetica este hipoglicemia.Este suficient ca glicemia sa scada sub 70 mg/dl pentru ca aptitudinile necesare conducerii unui autovehicul sa diminueze.