Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

OBEZITATEA SI DIABETUL ZAHARAT

OBEZITATEA SI DIABETUL ZAHARAT

Exista numeroase studii clinice care au demonstrat ca obezitatea este factor de risc pentru Diabetul zaharat tip II. Prototipul de pacient cu Diabet zaharat tip II il reprezinta un pacient obez, adult, cu hipertensiune arteriala si dislipidemic (grasimi crescute in sange). Comparativ, in diabetul zaharat tip I intalnim pacienti tineri (copii sau adolescenti) normoponderali sau subponderali. Ingrijorator este faptul ca au aparut cazuri de Diabet zaharat tip II la copil (insotit de obezitate).

Accidentele vasculare cerebrale la pacientii cu diabet zaharat

Accidentele vasculare cerebrale la pacientii cu diabet zaharat

Romania se afla printre primele zece tari in lume in ceea ce priveste incidenta accidentului vascular cerebral. Acesta reprezinta o problema serioasa, cu implicatii socio-economice, pentru ca pacientii care supravietuiesc raman uneori cu importante sechele motorii si in sfera cognitiva, majoritatea neputand sa-si reia activitatea pe care o desfasurau inaintea debutului bolii.

Medicamentele si Diabetul

Medicamentele si Diabetul

Este cunoscut faptul ca anumite medicamente pot precipita aparitia diabetului sau pot dezechilibra valorile glicemiei la un pacient deja diagnosticat cu Diabet zaharat. De aceea, introducerea acestor medicamente in schema terapeutica a pacientului se face in functie de raportul risc-beneficiu, sub stricta supraveghere medicala.

Imunizarea diabeticilor in sezonul rece

Imunizarea diabeticilor in sezonul rece

Aproape invariabil se afirma ca infectiile sunt mai frecvente la pacientii diabetici decat la cei nediabetici afirmatie sustinuta de numeroase studii experimentale care au aratat scaderea functiei leucocitelor (celule sanguine responsabile de apararea antiinfectioasa) si afectarea circulatiei tesuturilor ducand la scaderea capacitatii lor de refacere dupa boala. Infectiile constituie o cauza frecventa de decompensare metabolica (cresterea nivelului glicemic) in tara noastra ocupand locul intai pe lista factorilor ce induc complicatii acute ale diabetului (coma ceto-acidozica si coma hiperosmolara). Relatia diabetului cu infectia este bidirectionala: diabetul favorizeaza infectia iar infectia induce si intretine un dezechilibru metabolic prelungit.

Regimul alimentar in diabetul zaharat

Regimul alimentar in diabetul zaharat

Dieta este elementul terapeutic primordial constant intalnit in toate formele de boala. Aproape o treime din diabeticii tip2 nou descoperiti pot fi echilibrati initial numai prin dieta. Dieta pacientului diabetic se apropie cat mai mult de dieta oricarui om sanatos fiind caracterizata de un aport crescut de fructe si legume si de evitarea consumului exagerat de sare si grasimi animale.

Tratamentul modern - solutia optima pentru afectiunile piciorului diabet

Tratamentul modern - solutia optima pentru afectiunile piciorului diabet

Tratamentul modern cunoscut si sub numele de tratament umed al plagii utilizeaza pansamente speciale actionand pe baza principiului hidroactiv pentru a crea conditiile optime pentru desfasurarea procesului de vindecare.