Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Viata cu diabet

Ai diabet și rămâi însărcinată. Ce faci?

Există două tipuri – diabetul gestațional, adică cel care se declanșează în timpul sarcinii (1-3% dintre gravide) și dispare după naștere și cazul diabetului de tip 1 sau 2. În continuare vom discuta cel de-al doilea caz, al femeilor care au deja diabet de tip 1 sau 2 și totuși rămân însărcinate. Spun totuși deoarece diabetul și complicațiile sale sunt printre cauzele obținerii dificile a unei sarcini sau cauza avortului spontan; mai mult, diabetul crește morbiditatea și mortalitatea mamei și a fătului.

Câteva lucruri esențiale de știut în retinopatia diabetică

Retinopatia diabetică este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului. Din cauza modificărilor produse de valorile ridicate ale glicemiei la nivelul capilarelor, în timp (10 ani și mai mult), retina este distrusă progresiv, vederea se pierde treptat și se poate ajunge chiar la orbire fără tratament. Retinopatia diabetică include microanevrisme, hemoragii, exsudate și edem macular.

Aveți diabet? Alimentația este esențială

Diabetul este una dintre cele mai complicate afecțiuni cronice, progresive. Necontrolat, produce complicații majore, iar din cazua acestor complicații este una dintre principalele cauze de deces în România.

Cardiomiopatia diabetică poate fi prevenită prin controlul riguros al glicemiei

Pe înțelesul tuturor, cardiomiopatia este o boală a mușchiului inimii (respectiv a miocardului ventricular). Diabetul este o boală sistemică asociată cu incidența crescută a insuficienței cardiace din cauza modificărilor pe care această afecțiune le produce în organism de-a lungul timpului.

Câteva lucruri esențiale de știut în neuropatia diabetică

Diabetul este una dintre cele mai complicate afecțiuni cronice, progresive. Necontrolat, produce complicații majore și chiar deces. Neuropatia perifereală sau polineuropatia diabetică este una dintre cele mai întâlnite complicații, cauzată, cel mai probabil de valorile mari ale glicemiei.

Riscul de amputare în caz de diabet, minimizat de controlul strict al glicemiei

Una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile, ce afectează un procent important din populație (până la 6%), este diabetul zaharat. Această problemă de sănătate definită de tulburări importante la nivelul întregului metabolism, poate duce la complicații importante, de la cele oftalmologice sau dermatologice la cele renale, nervoase, venoase, cu implicații asupra vieții de cu zi.

< 123456789